Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures inicia la construcció de la V estació d’ITV a Son Bugadelles

Mobilitat i Infraestructures inicia la construcció de la V estació d’ITV a Son Bugadelles

(28/09/2021)

Disposarà de quatre línies d’inspecció i s’ha previst que entri en funcionament a finals de 2022, per oferir un servei millor a la ciutadania al situar-se en una zona on no hi havia estació

El contracte per a la redacció del projecte, l’execució de l’obra i la dotació de subministraments de la cinquena estació ITV Mallorca, tramitat pel Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell Insular de Mallorca, que estarà situada en el polígon de Son Bugadelles (Calvià), ha estat adjudicat i formalitzat.

La futura estació d’inspecció tècnica de vehicles suposarà una instal•lació altament modernitzada en comparació amb les actuals. Disposarà de quatre línies d’inspecció (dues de vehicles lleugers i dues d’universals tant per a vehicles pesants com lleugers), a més d’una cabina d’inspecció per a vehicles de dues rodes.

L’estació estarà formada per un edifici de dues plantes, a fi d’optimitzar al màxim les dimensions de la parcel•la, acordada mitjançant conveni amb l’Ajuntament de Calvià. I a la planta superior hi haurà les oficines de la secció administrativa, entre altres dependències. L’enllumenat, tant de la nau com de la resta de l’edifici, serà de baix consum i disposarà de plaques fotovoltaiques.

«Aquesta estació nova suposarà la millora definitiva per al servei d’ITV de l’illa. En els dos primers anys de legislatura hem aconseguit, no sols reduir dràsticament les llistes d’espera dels cinc mesos que ens trobàrem a l’inici als pocs dies que tenim ara per a totes les estacions, sinó que, a més, hem baixat les taxes fins a dues ocasions, i ens hem convertit, així, en el territori amb els preus per passar la ITV més econòmics de tot l’Estat. La rebaixa total ha estat de gairebé un 50 %», ressalta el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, que afegeix a aquestes iniciatives la posada en marxa de l’estació temporal mòbil de Calvià.

«Ara tancarem el cercle construint aquesta instal•lació nova, moderna i definitiva, tot això sense augmentar tarifes, i aconseguirem, a més, oferir un servei millor a la ciutadania i descentralitzar, en situar-la en una zona de l’illa que mancava d’una estació pròxima, amb el perjudici mediambiental que suposava a l’efecte de mobilitat i desplaçaments», conclou Sevillano.

A més, com a novetat respecte a la resta d’estacions de l’illa, s’està treballant en la possibilitat de disposar d’una marquesina àmplia en un dels laterals de la nau, a l’efecte de protegir tant del sol com de la pluja les persones usuàries de l’estació i crear, així, un espai molt més amable i còmode per a elles.

Les previsions temporals de redacció del projecte, d’execució de l’obra i de dotació de subministraments són d’onze mesos, a comptar des del moment de formalització del contracte, el 9 d’agost. Les tasques es dividiran de la manera següent:

  • La redacció del projecte executiu es durà a terme en un període de dos mesos.
  • El termini d’execució de l’obra i la dotació dels subministraments serà de nou mesos.

La superfície construïda de l’edificació serà de 1.542 m² del total de la parcel•la de 5.600 m², distribuïdes de manera estimativa en:

  • La nau i zona d’oficines, que ocuparan una superfície de 1.060 m² i tindrà una superfície construïda, juntament amb la planta primera, de 1.258 m².
  • La planta baixa albergarà totes les dependències per fer l’activitat, com les zones d’inspecció i zona d’emissió de certificats. A més, posseeix la zona privada que alberga els vestuaris, el taller i l’espai tècnic informàtic.
  • La resta de la parcel•la es destinarà a aparcaments, zones d’espera de vehicles que passaran la inspecció, parterres i espais enjardinats.

El cost final de l’adjudicació (IVA inclòs) ha estat d’1.908.880,04 €, i se’n preveu l’entrada en funcionament per a finals de 2022.