Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures renova el seu parc mòbil amb cotxes elèctrics

Mobilitat i Infraestructures renova el seu parc mòbil amb cotxes elèctrics

(16/09/2021)

Sevillano presenta els primers canvis de la seva flota de cotxes amb la incorporació de quatre vehicles elèctrics, que coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat avui matí l’inici de la renovació de la seva flota de vehicles amb la incorporació de quatre cotxes menys contaminants, que coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat, a la qual el Consell s’ha adherit i per a la qual impulsarà diverses activitats.

Són els primers vehicles sense emissions que s’incorporen al parc mòbil del Departament. Han estat quatre Hyundai Kona EV, totalment elèctrics, que es destinaran a supervisar les vies d’alta capacitat del Consell, com són l’MA-1, l’MA-20, l’MA-13 i l’MA-19.  

El Departament de Mobilitat i Infraestructures ha decidit iniciar la renovació del parc mòbil per reduir les emissions dels vehicles de què disposa.  Com una part d’aquesta voluntat, s’han implantat alguns punts de recàrrega als centres de conservació del Consell, on se situen els 4 Hyundai Kona EV presentats avui.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat que «caminam de bracet de l’agenda 2030 per minimitzar la nostra petjada en el medi ambient i feim les nostres tasques de vigilància, control, supervisió i execució a les carreteres de la manera més sostenible possible».

«El Departament de Mobilitat i Infraestructures té l’obligació de predicar amb l’exemple. Fins ara, no s’havia apostat mai perquè la flota de vehicles fos elèctrica o de baixes emissions, i hem volgut corregir aquesta situació. Però no ens conformarem amb això. Aquests són els quatre primers vehicles i, a poc a poc, anirem substituint tota la flota», ha afegit.

Poc després d’aquesta presentació, Sevillano recollia, via telemàtica, el premi de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2020, atorgat l’any passat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic pel carril bici de Lloseta. Aquest guardó és un reconeixement pel compromís del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de fer més segurs els desplaçaments amb bicicleta.

El compromís amb la mobilitat sostenible queda clar amb la decisió de restringir l’accés a Formentor, que va començar el 15 de juny i que va acabar ahir, 15 de setembre, entre les 10 i les 19 hores. Amb aquesta mesura, s’ha pogut protegir una zona de gran valor mediambiental, millorar la seguretat viària de la carretera i impulsar el transport públic i sostenible.

Sevillano ha recordat que precisament demà, de 10 a 13 hores, tindrà lloc l’esdeveniment anomenat Park(ing) Day, com una de les accions organitzades per a la Setmana Europea de la Mobilitat. La finalitat és mostrar que els llocs on actualment s’aparca també es poden destinar a altres usos. Enguany i, seguint el fil d’edicions anteriors, s’ha decidit tancar l’espai d’aparcament de davant la Llar de la Infància, seu del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca. 

En aquest espai, entre les 10 i 13 hores, s’hi faran activitats gratuïtes obertes a tota la ciutadania.

Per a això, a les 10 del matí, es produirà la transformació dels aparcaments en diferents espais, com una zona de pícnic, a càrrec de l’IMAS i preparat pels alumnes d’un curs d’auxiliar de cuina; un fotomaton, on qui vulgui s’hi podrà fotografiar; una zona dedicada a l’exposició de vehicles de mobilitat personal; un circuit de prova de vehicles de mobilitat personal; una exposició a càrrec del Departament de Territori i del Consorci de la Serra de Tramuntana dedicada a la recuperació del paisatge; un espai dedicat a la música; una exposició a càrrec del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació amb el títol «L’aigua, molt més que un recurs, és part del qual som», i una zona dedicada a la lectura (Bibliojardí) gràcies al Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, a més de la iniciativa de la Direcció Insular d’Esports, que dedica un espai als jocs populars i tradicionals.

A més, el Departament de Mobilitat i Infraestructures ha organitzat la Mobicursa, una activitat no competitiva i gratuïta que se celebrarà des d’avui i fins al dia 22 per promoure una mobilitat més sostenible. Consisteix a caminar per un recorregut lliure fins a completar 5 quilòmetres. Les persones que hi vulguin participar s’hi poden inscriure fins al dia 19 a les 20 hores a través de l’enllaç: https://bit.ly/2YT1bcB.