Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 40 ajuntaments han assistit a la darrera presentació del projecte pilot del nou punt d’informació turístic digital que el Consell subministrarà en el marc del Projecte Smart Island Mallorca

Més de 40 ajuntaments han assistit a la darrera presentació del projecte pilot del nou punt d’informació turístic digital que el Consell subministrarà en el marc del Projecte Smart Island Mallorca

(22/04/2021)

La consellera de Presidència, Teresa Suárez ha destacat que «es tracta d’una eina que incorpora noves tecnologies per adaptar continguts digitals a cada municipi, per donar una resposta local a la demanda informativa dels visitants».

Més de 40 ajuntaments de Mallorca han assistit a la presentació del projecte pilot del nou punt d'informació turístic digital del Consell que materialitza un dels 24 components del projecte global Smart Island Mallorca. Es preveu que es comenci les instal•lacions durant el mes de juny, mentre en paral•lel es finalitza la posada en producció del software que gestionarà els continguts. La consellera de Presidència, Teresa Suárez ha explicat que el projecte que està a la seva fase final de proves, ha tingut una bona acollida per part dels ajuntaments. Suárez també ha destacat que «es tracta d'una eina que incorpora les noves tecnologies adaptant el contingut a cada municipi, per donar una resposta local a la demanda informativa dels visitants».

En primera instància el nou punt d'informació digital estava adreçat sobretot als municipis sense oficina de Turisme, però hi ha municipis, segons ha comentat la consellera de Presidència, que estan interessats en la seva instal•lació per ampliar la seva oferta informativa, ja que d'altra banda estan actius les 24 hores al dia, els set dies de la setmana.

El punt d’informació inclou dues pantalles principals de canals unidireccionals, una de caràcter estàtic per publicacions de cartelleria i una pantalla a la qual projectaran vídeos i altres continguts digitals. També hi ha 6 tablets integrades per consultar informació turística de forma interactiva. «Des d'aquí es pot navegar per tota l'illa partint del municipi, ja que es prioritzaran els continguts municipals georeferenciats», ha assegurat Suárez. Els ajuntaments podran configurar i administrar el que es mostra a la pantalla, coordinat des del Departament de Turisme.

El punt d'informació turística digital inclou terminals per carregar els mòbils. D'altra banda, perquè els visitants el puguin identificar a més dels logotips del Consell de Mallorca i dels municipis, s'inclourà el logotip l'internacional de punt d'informació.

El volum del punt d’informació s'ha adaptat al que recomana la llei d'accessibilitat i el material s'ha triat per evitar el seu deteriorament, incorpora una placa solar que és la que serveix per a la càrrega dels mòbils i per alimentar una bateria interna.

El programa Smart Island Mallorca és una iniciativa del Consell de Mallorca que promou l'entitat pública empresarial RED.ES i que també compta amb el suport del fons europeu Feder, que proposa la implantació de tecnologies basades en l'anàlisi de grans fluxos de dades per a aconseguir la millora de la informació de la ciutadania i de l'eficiència en el procés de presa de decisions sobre la base del processament i sistematització de dades reals.