Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat, infraestructures municipals i conservació del patrimoni arqueològic centren la visita de la presidenta Cladera a Costitx

Mobilitat, infraestructures municipals i conservació del patrimoni arqueològic centren la visita de la presidenta Cladera a Costitx

(03/12/2019)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat avui el municipi de Costitx, a on s'ha reunit avui amb el batle, Antoni Salas, i amb membres de l'equip municipal. Una trobada que ha servit per obrir vies de col·laboració amb l'ajuntament, amb relació a les necessitats expressades pel batle durant la reunió.

D'una banda, s'ha tractat la necessitat d'habilitar al municipi un aparcament dissuasiu. El batle ha informat la Presidenta que ja tenen uns terrenys prop del nucli urbà i d'una aturada de transport públic, a on es podria ubicar l'aparcament. En aquesta línia, Catalina Cladera s'ha compromès a col·laborar-hi, estudiant la possibilitat d'incloure aquest projecte al Pla insular d'aparcaments dissuasius que començarà a redactar aviat el Consell de Mallorca. "Un dels principals compromisos dels Acords de Raixa és apostar per la mobilitat sostenible i facilitar als ajuntament la creació d'aparcaments dissuasius als municipis", ha apuntat la presidenta Cladera, qui s'ha compromès a treballar conjuntament amb l'ajuntament de Costitx en aquest i altres projectes que serveixin per millorar els accessos, reduir el trànsit de vehicles al centre urbà i fer plans de mobilitat més sostenibles.

Amb relació a les infraestructures municipals esportives, Antoni Salas ha informat la Presidenta del projecte de pavelló esportiu des Colomer, un nou equipament que s'ha valorat es podria incloure a la convocatòria de subvencions a ajuntaments que el Consell de Mallorca reprendrà l'any 2021, destinada específicament a equipaments esportius municipals.

Altres línies d'actuació prioritàries expressades per l'equip de govern municipal ha estat la conservació i restauració del patrimoni arqueològic, per a les quals el Consell de Mallorca convoca subvencions específiques destinades als municipis, així com per a la restauració d'orgues de les esglésies. En aquest sentit, la presidenta Cladera ha informat que el Consell desenvoluparà el projecte "Restauració orgues històrics", finançat a càrrec del Fons de l'Impost de Turisme Sostenible i que permetrà recuperar diferents orgues històrics de Mallorca.