Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple extraordinari del Consell de Mallorca aprova modificar crèdits que dotaran el Pla Mallorca de resposta a la crisi derivada de la guerra d’Ucraïna

El Ple extraordinari del Consell de Mallorca aprova modificar crèdits que dotaran el Pla Mallorca de resposta a la crisi derivada de la guerra d’Ucraïna

(06/04/2022)

El Consell i els seus ens afins incorporen una modificacions de crèdit per valor de 33,7 milions d’euros, dels quals 18,1 milions pertanyen a l’IMAS, i 15,3 als diferents departaments de la institució. Bona part d’aquest finançament anirà a les partides habilitades per atendre iniciatives d’ajudes a ciutadans i sectors productius en el marc del Pla Mallorca de resposta a la crisi.

El Ple del Consell de Mallorca, convocat en sessió extraordinària, ha aprovat diverses modificacions de crèdit que permeten aplicar part del romanent de tresoreria de la institució i dels seus organismes autònoms al pressupost 2022. El global de les modificacions aprovades avui sumen 33,7 milions d’euros, 15,3 milions d’euros del romanent del Consell; 18,1 del romanent de l’IMAS; 170.000 euros del romanent del Consorci Museu Marítim i 50.000 euros per l’Agència de Defensa del Territori.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha destacat que «el Consell ha fet els deures novament en temps rècord i ha enllestit les liquidacions dels pressupostos del 2021, tant de la institució, com dels seus organismes autònoms, de manera que ja puguem disposar de tots els recursos per afrontar els reptes que ens depara el present».

La major part de les modificacions de crèdit aprovades avui estan destinades a dotar les partides de despesa previstes en les 23 mesures del Pla Mallorca de resposta a la crisi derivada de la guerra d’Ucraïna que el Consell de Mallorca va presentar dilluns passat. Sobre això, el conseller Colom ha afirmat que «aquestes partides pressupostàries estan llestes per destinar-les a les necessitats sobrevingudes, sobretot, per la crisi derivada de la guerra a Ucraïna».

Colom ha destacat que «amb aquest pla protegim el teixit productiu de Mallorca per seguir el camí de creixement que havíem iniciat, al mateix temps que acompanyam la ciutadania de Mallorca en les dificultats socials i econòmiques derivades del conflicte i, alhora, atenem les necessitats més urgents que pateixen les persones desplaçades a Mallorca des d’Ucraïna».

Les modificacions de crèdit han quedat aprovades sense cap vot en contra.

Reducció de l’endeutament previst i finançament per a l’IBAVI

El Ple extraordinari també ha aprovat altres dues modificacions de crèdit, la primera de les quals ha servit per canviar l’agent finançador d’una partida de 8,5 milions d’euros destinada al Departament de Mobilitat i Infraestructures. Si bé en el pressupost 2022 del Consell de Mallorca es preveia que aquesta partida es dotaria amb finançament provinent del deute, finalment no serà necessari acudir a aquest endeutament, fet pel qual la previsió d’ingressos per deute davalla dels 19,6 milions d’euros previstos inicialment als 11,1 milions.

La darrera modificació de crèdit que ha aprovat el Ple ha estat que el Consell de Mallorca aporti 3 milions d’euros a l’IBAVI que provenen del romanent afectat per reforçar la política d’habitatges de protecció oficial.