Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca signa convenis per un valor de 3,3 milions d’euros amb els 5 municipis del Llevant afectats per la torrentada

El Consell de Mallorca signa convenis per un valor de 3,3 milions d’euros amb els 5 municipis del Llevant afectats per la torrentada

(14/10/2019)

Batles i tinents de batle dels municipis del Llevant s’han desplaçat a la seu del Consell de Mallorca per signar convenis de col·laboració perquè la institució insular els subvencioni les actuacions de reparació duites a terme en instal·lacions municipals després de les inundacions de l’octubre de l’any passat.

Així, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han signat els convenis amb el batle d’Artà, Manolo Galán; el batle de Manacor, Miquel Oliver; la batlessa de Son Servera, Natalia Troya; la tinent de batle de Capdepera, Mònica Viejo i la tinent de batle de Sant Llorenç, Antònia Bauza.

Després de les pluges torrencials i del desbordament de torrents de fa un any, el Consell es va comprometre a pagar un 25% del total de les despeses realitzades per part dels ajuntaments en els equipaments i serveis municipals, que ascendiren a gairebé 13 milions d’euros. Per això, el Consell els concedeix ajuts per un total de 3.298.523,55 €.

«Volem reconeixer la feina i esforç que han fet aquests cinc municipis durant el darrer any. La firma d’aquests convenis culminen l’aportació del Consell en aquesta primera fase i ja estam en una nova etapa, la de mirar cap al futur», ha apuntat Cladera, qui ha avançat que el consell continuarà col.laborant amb ells per invertir en millores que suposin reduir les conseqüències de possibles torrentades. En aquest sentit, la presidenta ha recordat que el Consell de Mallorca ja ha invertit 23,4 milions d’euros en obres per reparar els desperfectes ocasionats a la xarxa viària i ponts.

Per la seva part, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha explicat que «enfortim així la visió municipalista que tenim des de la institució insular perquè els ajuntaments puguin fer front a despeses imprevistes». Aquests convenis signats avui, ha dit, «han servit per recuperar instal.lacions públiques com equipaments esportius, culturals, camins o ponts».

Les subvencions, que cobreixen les despeses per reparar i restituir les infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis municipals corresponen a les següents quanties i nombre de projectes.

 

Municipi

Actuacions

Import aprox.

Artà

9

238.000 €

Capdepera

7

121.000 €

Manacor

3

68.400 €

Sant Llorenç

24

2.760.000 €

Son Servera

16

110.700

TOTAL

 

3,29 M €