Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Obert el termini per a la presentació de candidatures als Premis a la Innovació Social 2017 de l’IMAS

Obert el termini per a la presentació de candidatures als Premis a la Innovació Social 2017 de l’IMAS

(05/10/2017)

Les candidatures es poden presentar fins el proper dia 27 d'octubre i l'acte d'entrega dels guardons se celebrarà durant la segona quinzena del mes de novembre.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha obert el termini per a la presentació de candidatures de la nova edició dels Premis Innovació Social, que se celebraran el proper mes de novembre. Les candidatures es poden presentar fins el proper dia 27 d'octubre, tal i com figura a les bases que s'han publicat a l'edició d'avui al BOIB. Igualment, es pot trobar també la informació pertinent a https://seu.conselldemallorca.net/ca/fitxa?key=17866.

 

Cal recordar que en aquesta edició des de l'IMAS s'han dut a terme algunes modificacions amb l'objectiu de millorar uns guardons que pretenen reconèixer la tasca i els projectes que fomentin els processos d'apoderament de la ciutadania per a la construcció d'una societat més justa i inclusiva a Mallorca. Concretament, en aquesta nova convocatòria s'ha mantingut la mateixa dotació econòmica de 36.000 euros en premis, si bé s'han redistribuït de la següent manera:

 

- Premis d'Innovació Social: En aquesta categoria hi tenen cabuda tots els projectes d'actuacions realitzades durant l'any anterior que siguin exemplars per la seva coherència i el seu impacte en els drets socials, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats, independentment de si es tracta d'actuacions municipals, insulars o de cooperació internacional desenvolupades des de Mallorca. Els premis són de 10.000 euros pel guanyador i 7.000 pels altres dos projectes premiats.

 

- Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions socials: Es tracta d'una nova categoria que cerca premiar un estudi, investigació o publicació que promogui l'eficiència, l'agilitat i la sostenibilitat del sistema dels serveis socials. En aquest cas, el guanyador rebrà 7.000 euros.

 

- Premi a la millor campanya de sensibilització: Es premiarà una publicació, programa, acció ciutadana, xarxa social, campanya d'informació, sensibilització o formació, pàgina web o altres mitjans que hagin aconseguit resultats d'impacte social transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per afrontar les necessitats i els reptes socials. El premi en aquesta categoria és de 5.000 euros.

 

- Reconeixement a la trajectòria d'una entitat del tercer sector amb una trajectòria mínima de 15 anys als serveis socials de Mallorca, per a la seva contribució a la transformació social cap a una societat més justa i inclusiva i Reconeixement a la trajectòria d'una persona que s'hagi erigit en exemple per a la igualtat d'oportunitats i drets socials. Els dos reconeixements els decidirà el Consell Assessor de l'IMAS i no tendran dotació econòmica.

 

El Consell Assessor de l’IMAS també proposarà les mencions especials a un projecte de Mallorca, Espanya o Europa que no s'hagi presentat als premis però que es vulgui destacar com a referent i inspirador per al context dels serveis socials.

 

Igualment, en aquesta edició s'han incorporat nous membres al jurat, el qual, no obstant això, continua format per representants dels diferents estaments de l'àmbit dels serveis socials. Concretament, el jurat dels Premis d'Innovació 2017 està format per José Manuel Portalo, director insular de Persones amb Discapacitat de l'IMAS, que actuarà com a president; Teresa Vallespir, directora insular d'Inclusió Social de l'IMAS; Andreu Horrach, director general de Planificació i Serveis Socials (CAIB); Antoni Servera, director general de Cooperació (CAIB); Mercè Borràs, regidora de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma; José Falcó, president del Tercer Sector Social Illes Balears; Antònia Rosselló, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Ignasi Martín i Navarro, president del Col·legi Oficial de Treball Social de les Illes Balears; Antoni Aguiló, vicerectorat de Campus, Cooperació i Universaitat Saludable; Fernanda Caro, membre del Consell Assessor de l'IMAS; Aurora Bonet, membre de la Taula per l'Acessibilitat universal de Mallorca; Guillem Febrer, president del CERMI Illes Balears; Montse Terrassa, periodista.