Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Obert el termini per demanar els 7,6 milions d’euros en ajudes directes destinades al teixit empresarial de Palma 

Obert el termini per demanar els 7,6 milions d’euros en ajudes directes destinades al teixit empresarial de Palma 

(16/06/2021)

Les sol•licituds es poden demanar des d’avui i fins al 7 de juliol a través del web https://ajuntaments.ajutsmallorca.com/palma/. Es tracta de la primera de les convocatòries fruit de l’acord entre el Consell de Mallorca, el Govern i l’Ajuntament de Palma, que sumen 11,5 milions d’euros, i que volen pal•liar les conseqüències de la COVID-19.

Avui s’ha obert la convocatòria per sol•licitar els 7.670.000 euros en ajudes per al teixit empresarial de Palma, que gestionarà el Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Turisme, per pal•liar les conseqüències de la COVID-19. Es tracta de la primera de les convocatòries fruit de l’acord entre el Consell de Mallorca, el Govern i l’Ajuntament de Palma i que suposen 11,5 milions d’euros. Cada institució aporta 3.834.548, 82 euros. 
 
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha apuntat que, “a més de finançar i aportar recursos econòmics, hem demostrat que podem donar una resposta potent, àgil i ràpida a l’hora de tramitar les ajudes, que en el cas de Palma suposa una injecció econòmica molt potent per als sectors econòmics”. Cladera ha recordat que Palma és un dels vint-i-dos ajuntaments de Mallorca als quals la institució insular gestiona els ajuts. Per al batle de Palma, Jose Hila, “és important donar la millor de les respostes en una situació tan excepcional com la que estam vivint. Per això, les principals institucions de les Illes ens hem unit. L’objectiu és comú: ajudar als sectors econòmics mes afectats per la crisi provocada per la COVID-19". 

 

Ajudes 

Les ajudes directes les poden demanar persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma amb menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d'euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït durant el 2020 en una quantitat superior a un 20%. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, podran sol•licitar l'ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors. S’han de sol•licitar online fins al 7 de juliol (inclòs) a través del web https://ajuntaments.ajutsmallorca.com/palma/. 
  
L'ajuda és de 2.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 4.000 euros). Aquestes ajudes són compatibles amb la percepció de qualsevol altra subvenció procedent de qualsevol entitat del sector públic o privat. Podran demanar-les els següents sectors: comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals. Les bases de la convocatòria es poden consultar al web https://fundaciomallorcaturisme.net/wp-content/uploads/2021/06/Convocatoria-Ajuts-PALMA-CATALA-1.pdf. 
 
Les quatre convocatòries restants les gestionarà l’Ajuntament. Els ajuts econòmics es destinaran a comerços i autònoms, que gestionarà PalmaActiva (2,6 milions d’euros); Cultura (600.000 euros), Participació (210.000 euros) i taxis (840.000 euros). Els 3,8 milions d’euros municipals es complementaran amb 400.000 euros del pressupost propi, és a dir, l’Ajuntament atorgarà ajudes per un import de 4,2 milions d’euros.