Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Obertes les preinscripcions per als campaments d’estiu a La Victòria organitzats pel Consell de Mallorca

Obertes les preinscripcions per als campaments d’estiu a La Victòria organitzats pel Consell de Mallorca

(19/05/2021)

Un any més, el Servei de Joventut ofereix 600 places per a infants i joves d’entre 9 i 16 anys per a l’activitat “Lleure a lloure”, que es durà a terme sempre que la normativa vigent ho permeti i amb les mesures sanitàries pertinents

El Consell de Mallorca ha obert les preinscripcions per als campaments d’estiu que organitza a la Victòria, a Alcúdia, entre el 27 de juny i el 31 de juliol. Podran participar-hi infants i joves d’entre 9 i 16 anys (nascuts entre els anys 2005 i 2012), empadronats a l’illa de Mallorca, que ja es poden preinscriure fins al 28 de maig al web joventut.conselldemallorca.cat. La primera setmana de juny es sortejaran les places entre les persones inscrites.

El Servei de Joventut oferta 600 places, de les quals un 5% són per a famílies usuàries de Serveis Socials que obtendran un descompte en el preu, que és de 170,24 euros per a la plaça ordinària. Cada un dels campaments té una durada de set dies continuats (sis pernoctacions), de diumenge a dissabte. 

L’objectiu del Consell amb aquests campaments és oferir un espai per desenvolupar activitats d’oci i lleure que combinin la convivència amb el coneixement i la valoració de l’entorn, el respecte a la natura, a més de potenciar la creativitat, la curiositat i el desenvolupament d’activitats alternatives dins d’un marc natural.
 
El conseller Alzamora ha explicat que «les preinscripcions s’obren avui, tot i que encara no es coneix la normativa que serà vigent a finals de juny per mor de la covid-19, perquè confiam que el Govern, amb qui estam en contacte permanent, permeti activitats de lleure aquest estiu. D’aquesta manera ja podem preparar els torns dels nostres campaments». Uns campaments, ha dit «que compliran amb totes les mesures sanitàries i de prevenció necessàries, com ha fet el sector del lleure de Mallorca des del primer moment». 
 
L’estiu passat, els campaments d’estiu «Lleure a lloure» ja es van dur a terme complint amb mesures anti covid-19, que van resultar molt efectives. Així, per exemple, es va treballar amb subgrups; els espais comuns com el menjador es van distribuir per torns; i es va limitar el nombre d’usuaris a les tendes. 

Es tractava de mesures que els consells insulars i el Govern balear havien preparat durant l’estat d’alarma amb la voluntat de garantir el lleure durant l’estiu, i que van resultar efectives, ja que la incidència per covid va ser molt baixa (només un 5,15 % del total de les activitats programades a Mallorca es van veure afectades directament pel coronavirus, 13 activitats d’un total de 252).