Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els residents dels centres de l’IMAS comencen a rebre les primeres visites

Els residents dels centres de l’IMAS comencen a rebre les primeres visites

(14/05/2020)

Després de dos mesos sense i coincidint amb la fase 1 del desconfinament les residències permeten visites familiars a partir d’avui

Coincidint amb la Fase 1 del desconfinament i després de pràcticament dos mesos sense rebre visites els residents dels centres de l'IMAS poden rebre des d'avui les visites dels seus familiars. Tal com marca la normativa les visites es duen a terme en zones comunes especialment habilitades, àmplies i amb bona ventilació i s'han de fer sempre amb cita prèvia. Així mateix, es pren la temperatura de tots els visitants i no es permet l'entrada de persones amb febre o símptomes compatibles amb el coronavirus. Tots els familiars han de respectar les mesures higièniques de seguretat, com l'ús de mascaretes o la neteja de mans.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, s'han desplaçat avui a la residència Oms/Sant Miquel. Cladera i De Juan han pogut comprovar de primera mà com es duen a terme aquestes visites i que suposen pels residents, els familiars i els professionals del centre aquests retrobaments.

Cladera i De Juan, han aprofitat que ja es poden fer visites per agrair personalment als i les treballadores del centre la feina que han duit a terme durant el període de confinament. La presidenta ha fet especial incidència en el fet que «gràcies a l'esforç, la implicació i la responsabilitat dels treballadors i a l'esforç i comprensió dels usuaris i els seus familiars, els centres públics de Mallorca han tengut una incidència molt baixa de la malaltia». Pel que fa a les mesures que s'han d'adoptar per part dels familiars Cladera ha afirmat que «aquesta nova normalitat implicarà una nova forma de relacionar-nos i durant un temps ens haurem d'acostumar a elles per preservar la seguretat i la salut dels nostres majors».

Per la seva part, el conseller de Drets Socials, Javier de Juan, ha volgut també agrair la «comprensió de les famílies, perquè sabem que és molt dur veure un familiar sense poder-li fer una abraçada» i s'ha mostrat optimista en el sentit que així com vagi evolucionant la desescalada «segurament podrem relaxar algunes mesures i permetre visites de més durada»,

Proves de cribatge
Les 2.106 proves PCR de cribratge duites a terme per l'IMAS en coordinació amb la Conselleria de Salut als diferents centres de Gent Gran per a detectar les persones que han pogut estar afectades per la COVID-19 han donat com a resultat unes dades positives des del punt de vista de la baixa incidència de la malaltia als centres residencials del Consell de Mallorca.

A la Residència Oms-Sant Miquel es dugueren a terme 281 proves (111 usuaris i 130 treballadors) i es varen detectar 11 casos d'usuaris positius, 7 dels quals ja s'han curat. Pel que fa als treballadors, es detectaren 7 contagiats i 2 d'ells ja han rebut l'alta.

A La Bonanova es realitzaren 385 proves als residents dels quals 3 varen donar positiu en COVID-19 i 2 ja han superat la malaltia. De les 524 PCR fetes entre els treballadors, 10 donaren positiu en la malaltia i 4 d'ells ja han estat donats d'alta.

Pel que fa a la Llar d'Ancians, s'han realitzat 561 proves entre residents (261) i professionals (300) amb un resultat de 0 positius. El mateix resultat que s'ha obtingut de les 243 proves (103 usuaris i 140 treballadors) a la residència Bartomeu Quetglas de Felanitx i les 112 (46 usuaris i 66 professionals) a la de Huialfàs, a Sa Pobla.