Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Paco Romeu guanya el II Premi Mallorca de Dramatúrgia amb l'obra «Uns altres temps»

Paco Romeu guanya el II Premi Mallorca de Dramatúrgia amb l'obra «Uns altres temps»

(06/10/2019)

L'autor valencià rebrà 5.000 euros, el text serà editat en un llibre i interpretat en forma de lectura dramatitzada

L'obra «Uns altres temps», de Paco Romeu Sánchez (Picassent, València, 1967), ha estat guardonada amb el II Premi Mallorca Dramatúrgia, convocat pel departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca a través del Teatre Principal de Palma amb la voluntat d'impulsar la creació de textos dramàtics en llengua catalana.

El nom del guanyador s’ha fet públic avui migdia a la Sala Petita del Teatre Principal de Palma en un acte en què han participat la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, el director del Teatre Principal, Pep R. Cerdà, i l’autor de l’obra premiada, Paco Romeu.

L'autor rebrà un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es farà una lectura dramatitzada de la peça guardonada dins la temporada 2019/2020, que també serà publicada pel Teatre Principal en format de llibre.
El termini d'admissió d'obres va finalitzar el passat 27 de juny i es van presentar 13 peces dramàtiques que van ser valorades per una comissió conformada per Aina Tur, programadora de la Sala Beckett de Barcelona; Estel Solé Casadellà, dramaturga, actriu, poeta i productora; Jaume Miró Adrover, dramaturg; Sadurní Vergés Vilella, dramaturg i guanyador del I Premi Mallorca de Dramatúrgia; i Josep R. Cerdà, director gerent del Teatre Principal.

Premis teatrals

Paco Romeu, de 52 anys, és l'autor d'una extensa carrera literària que contempla gèneres tan diversos com la dramatúrgia o els guions televisius i de cinema. Tot i això, és en el món de la dramatúrgia on més ha treballat i on més reconeixements ha obtingut. Entre tots ells cal destacar el Premi de Teatre Ciutat d'Alzira «Palanca i Roca» per l'obra Iceberg (2011), el Premi de Teatre infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent per l'obra L'extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué (2011), el Premio Iberoamericano de Teatro Tirso de Molina del Ministerio de Asuntos Exteriores per l'obra Vocabulario (2012), el Premio de Teatro Buero Vallejo Ciudad de Guadalajara per l'obra Piel de cebolla (2015), el premi de teatre juvenil Ciutat de Torrent per l'obra Els medis (2015), o el premi SGAE de teatre infantil per l'obra Astrolabi (2018), entre altres premis i guardons.