Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Palma i Son Ferriol estaran connectats per tres eixos cívics

Palma i Son Ferriol estaran connectats per tres eixos cívics

(23/05/2019)

Aquests trams tenen una part que executa el Consell de Mallorca com a titular de les carreteres i una altra, l’Ajuntament de Palma

El Consell de Mallorca en col·laboració amb l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma han dissenyat tres trams del projecte, que permetrà connectar Palma amb Son Ferriol. D’aquesta manera, s’unirà el camí Salard amb la barriada palmesana a través de dos eixos cívics que aniran, d’una banda, pel camí vell de Sineu i, de l’altra, per la carretera de Manacor. A més a més, s’ha projectat un tercer eix nou dirigit als vianants i als ciclistes al camí Salard, des de la rotonda la carretera vella de Sineu (Ma-3011) fins a la rotonda del carrer de Son Gibert al Rafal Nou. Aquests trams tenen una part que executa el Consell de Mallorca com a titular de les carreteres i una altra, l’Ajuntament de Palma. 

La connexió pel camí vell de Sineu tindrà una extensió total de 2.390 metres (1.090 metres ja executats per la institució insular, 598 en fase de projecte i, per acabar, 702 que farà Cort) i la de la carretera de Manacor, 1.931 metres (648 ja executats pel Consell, 594 en fase de redacció del projecte i, per acabar, 689 de Cort en fase de licitació). Ambdós enllaçaran amb els trams ja executats pel Consell de Mallorca durant les obres de la via connectora. El tercer tram que farà l’Ajuntament és la unió, ja dins l’Hospital Son Llàtzer, entre el camí vell de Sineu i la carretera de Manacor.
 
Els trams que executarà l’Ajuntament de Palma formen part d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos, on es va demanar connectar Palma amb Son Ferriol. El pressupost és de 100.000 euros. A més, dona resposta a les peticions que el personal de Son Llàtzer havia transmès a l’àrea. Precisament, la regidoria es va reunir amb la Junta de Personal de l’hospital per tractar sobre la millora de la mobilitat a la zona. Cal remarcar que Son Llàtzer és un gran centre generador de mobilitat.
 
Eix cívic nou i millora dels accessos al camí Salard
En aquest context i per fer possible aquesta connexió entre Palma i Son Ferriol, el Departament de Territori i Infraestructures ha projectat un eix cívic nou dirigit als vianants i als ciclistes al camí Salard, des de la rotonda la carretera vella de Sineu (Ma-3011) fins a la rotonda del carrer de Son Gibert al Rafal Nou. El projecte, també en col·laboració amb Cort, preveu la millora dels accessos d’aquesta via, així com les voreres i l’enllumenat. 

El projecte consisteix a construir un eix cívic de 985 metres de llarg i 5,2 metres d’ample, 2,2 m dels quals seran per a un carril bici i els altres 3 metres per als vianants. Cal destacar que l’eix comptarà amb una barrera de seguretat per separar el trànsit motoritzat dels ciclistes i vianants. 

D’altra banda, a la rotonda del camí Salard que connecta amb la carretera vella de Sineu es millorarà el radi de sortida en direcció al polígon de Son Morro, amb la creació d’un carril zero de 3,5 metres d’ample i 100 metres de llarg que pretén descongestionar el trànsit de la zona.

A més, l’obra inclou un reforç de l’enllumenat públic al llarg del camí per millorar la seguretat viària dels conductors, ciclistes i vianants. També s’hi preveu plantar arbres cada deu metres. 

El cost estimat de l’obra és de 512.490,44 euros, el termini d’execució aproximat és de quatre mesos i, en aquest moment, està pendent de sortir a licitació.