Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Patri Psicóloga i sis esportistes de nivell tractaran sobre la fortalesa mental en un format nou de jornada

Patri Psicóloga i sis esportistes de nivell tractaran sobre la fortalesa mental en un format nou de jornada

(05/10/2022)

  • La reputada psicòloga impartirà una ponència i participarà en un col·loqui organitzat per Esports del Consell de Mallorca i la Fundació Miquel Jaume Palma Futsal, dins la nova campanya «EsportNet. Som equip!» 
  • Aritz Aduriz, Álex Sánchez Palomero, Brigitte Yagüe, Carlos Barrón, Cintia Rodríguez i Marcus Cooper seran els esportistes d’elit que tractaran sobre la gestió del fracàs o de les eines per enfortir-se davant la pressió, en el context de les seves històries personals
  • Gairebé 1.300 persones assistiran a l’acte al Trui Teatre el pròxim 18 d’octubre

El dimarts 18 d’octubre, de 18 a 20 h, es durà a terme al Trui Teatre davant 1.300 persones la ponència i col·loqui «Fortalesa mental a la vida i a l’esport», emmarcada dins el pla de l’Observatori Esportiu de Mallorca (OEM) del Consell de Mallorca i organitzada per Esports i la Fundació Miquel Jaume del Palma Futsal. Aquesta jornada d’assessorament estrena la campanya insular «EsportNet. Som equip!», que se centra en activitats, tallers i ponències per promoure la no-violència, el respecte i la tolerància en l’àmbit de la grada esportiva i que es durà a terme durant el 2022-2023. 

La ponència comptarà amb uns protagonistes de luxe: Patri Psicóloga, divulgadora i coach molt reputada en el seu àmbit, farà una ponència i també participarà en dos col·loquis amb sis esportistes de renom que treballen a l’elit mallorquina: el futbolista Aritz Aduriz, l’atleta paralímpic Álex Sánchez Palomero, la taekwondista i formadora Brigitte Yagüe, el porter del Palma Futsal Carlos Barrón, la gimnasta Cintia Rodríguez i el piragüista Marcus Cooper. Els col·loquis tractaran sobre la gestió del fracàs i de les eines per enfortir-se davant la pressió, en el context de les seves històries personals. L’acte el conduirà el periodista Pedro Fullana.

La jornada d’assessorament tractarà sobre aspectes que fins ara s’han treballat poc en l’àmbit divulgatiu esportiu: eines per desenvolupar la fortalesa quan es fa esport i es competeix, i maneres de treballar la frustració; com afecten les expectatives i com es poden modular, i com es pot gestionar el fracàs. La jornada estarà oberta a la participació dels assistents, en bona part procedents de clubs i escoles esportives en edat preadolescent. L’objectiu final és donar eines a esportistes i a la població en general per desenvolupar les competències emocionals i així facilitar la pràctica esportiva. 

Patricia Ramírez, una reputació consolidada

És psicòloga, conferenciant i divulgadora en diferents mitjans de comunicació. Considerada una de les millors i de les més influents d’Espanya, va treballar amb clubs i esportistes d’alt rendiment i, en aquesta ocasió, farà una ponència adaptada a la gestió de les emocions i eines de superació mental quan es practica esport.

Llicenciada en Psicologia, és doctorada en el Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic. Imparteix tallers i seminaris, tant en línia com presencials, entre els que destaquen «Habilitats per a una vida plena», «Autoestima. L’art d’estimar-se bé» o «Aprendre a relacionar-nos amb l’Ansietat i Mindfulness». Es caracteritzen per ser molt pràctics, amb pautes que es poden aplicar des del primer moment.

Per conèixer el programa i inscriure's, feu clic aquí

Podeu sol·licitar una entrevista amb la ponent el mateix dia abans de l’acte: 18 d’octubre entre les 16.00 i 17.30 hores.

Contactau amb Antònia López, tècnica de comunicació d’Esports (679 146 419).