Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Patrimoni publica la Memòria del Patrimoni Cultural 2014-2015

Patrimoni publica la Memòria del Patrimoni Cultural 2014-2015

(09/01/2017)

La publicació dóna a conèixer les autoritzacions que ha atorgat la Comissió Insular de Patrimoni durant aquest període i aglutina més de 1.700 pàgines d’informació científica sobre excavacions arqueològiques, resultats de restauracions i informes de declaracions noves de Béns d’Interès Cultural i Festes d’Interès Cultural.

El Servei de Patrimoni Històric ha publicat la cinquena edició de la sèrie «Memòries del Patrimoni Cultural» (MPC), dedicada als anys 2014-2015. Una publicació que dóna a conèixer les autoritzacions que ha atorgat durant aquest període la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

 

És també un instrument valuós per als investigadors a l’hora de divulgar els coneixements que n’han sorgit. En aquest sentit, la Memòria del Patrimoni Cultural 2014-2015 inclou un CD que conté més de 1.700 pàgines d’informació científica de gran valor per a persones especialistes i interessades en el patrimoni: memòries d’excavacions arqueològiques, resultats de restauracions, informes de declaracions i delimitacions noves de Béns d’Interès Cultural (BIC) i Festes d’Interès Cultural.

 

La inclusió de les memòries en un CD és voluntària per part del personal tècnic que intervé en el patrimoni. I, en aquesta edició, corresponent als anys 2014-2015, s’inclouen els resultats de diverses excavacions programades al jaciment de Son Real (Santa Margalida), als Clossos de Can Gaià (Felanitx), al jaciment d’Almallutx (Escorca), així com el resultat de les intervencions a Can O’Ryan (Palma), a la possessió de Son Seguí (Santa Maria), a diversos àmbits de la Seu i a diferents béns de tipus etnològic.

 

«Un gran volum d’informació que d’una altra manera romandria desconeguda en els arxius administratius», explica la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i que «ofereix un instrument estable al personal tècnic i investigador que intervé en el patrimoni per mostrar el resultat dels seus treballs».

 

La publicació ha estat coordinada per Francesca Tugores i Antoni Lozano i es pot sol·licitar al Servei de Patrimoni Històric, ubicat al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma.