Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Patrimoni subvenciona 21 projectes de restauració i adequació d’espais arqueològics

Patrimoni subvenciona 21 projectes de restauració i adequació d’espais arqueològics

(13/10/2022)

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes, dotada amb més de 230.000 euros, és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció insular de Patrimoni, ha adjudicat la subvenció per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològics de l’illa a un total de 21 projectes. La suma econòmica de l’ajut plurianual ascendeix finalment a 233.472,99 euros.

Les ajudes es divideixen en tres línies: una per a particulars, dotada amb 22.776,46 euros; una per a centres d’investigació, que té 21.031,83 euros de pressupost, i una tercera per a ajuntaments, a la qual es destinen 189.664,70 euros. 

Dotze ajuntaments, un centre d’investigació i dos particulars són els beneficiaris d’aquesta línia de subvencions que té per objectiu promoure la recuperació d’espais històrics, al mateix temps que fomentar el seu coneixement, manteniment, accessibilitat i conservació. 

Entre els projectes que rebran finançament gràcies a aquesta convocatòria de subvencions per recuperar espais arqueològics i paleontològics de Mallorca s’hi troben la conservació i restauració del jaciment de Closos de Can Gaia a Felanitx, la neteja i adequació del Santuari de Son Corró a Costitx, o el manteniment i adequació de Ses Païsses a Artà, entre altres.

Cada projecte de recuperació d'un espai arqueològic ha de comptar amb un equip tècnic qualificat i requereix l'autorització prèvia i preceptiva de la Comissió Insular de Patrimoni Històric. Tant la restauració de béns mobles com les tasques de conservació han d'estar del tot justificades i acceptades per la Comissió Tècnica d'Avaluació. En cap cas, les intervencions arqueològiques d'excavació o prospecció necessàries per dur a terme el projecte de conservació-restauració no poden superar el 20% del pressupost del projecte presentat.

Els beneficiaris de l’ajut tenen fins al 31 de desembre per poder executar l’exercici que ha estat motiu de subvenció. Mentre que la justificació d’aquestes tasques es podrà fer fins al 15 de febrer del 2023.