Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Pollença rehabilita l'antic edifici de la Peixateria amb les inversions del Consell

Pollença rehabilita l'antic edifici de la Peixateria amb les inversions del Consell

(19/02/2019)

L'Ajuntament de Pollença executa les obres de rehabilitació de l'històric edifici de la Peixateria gràcies als 138.600,00 euros que el Consell de Mallorca, a través del Departament de Desenvolupament Local, ha invertit. Aquests diners procedeixen dels diferents Plans de subvencions que la institució insular té en marxa.

L'objectiu d'aquesta reforma és la construcció d'un espai polivalent on l'ajuntament ubicarà una oficina municipal, un servei de mediació cultural, sales multi funcionals i un punt d'informació turística.

A causa de les recents troballes arqueològiques, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i el batle del municipi Miquel Àngel March han pogut conèixer de primera mà l'estat actual de les obres. De moment i a l'espera de finalitzar el projecte arqueològic recent la institució insular ha concedit una prórroga a l'ajuntament per a la finalització de les obres.

March acompanyat d'alguns dels seus regidors ha mostrat les restes d'uns cossos presumptament d'enterraments musulmans, restes de ceràmica islàmica, un trespol de calç de 4 per 4 metres de la mateixa època i unes síquies de pedra possiblement més modernes.

La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha afirmat que "des del Departament de Patrimoni s'ha fet un seguiment al projecte i la intervenció que es duu a terme de control subsidiari d'obres en el nucli històric de Pollença. Aquestes obres requereixen de la feina d'un equip d'arqueolegs, una vegada que s'haguin fet les cates pertinents es farà una memòria, una relació de tot el material que s'ha inventariat i catalogat  i s'entregarà al  Museu de Mallorca".

Per altra banda Pollença també ha rebut una subvenció per valor de 28.272 euros per dur a terme la rehabilitació i millora de l'enllumenat de la urbanització del Pinaret situada al Port de Pollença.