Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Porreres s'adhereix a l'Agència de Defensa del Territori

Porreres s'adhereix a l'Agència de Defensa del Territori

(10/12/2020)

Binissalem i Lloret seran els següents municipis que delegaran a l'ADT les seves competències per protegir el sòl rústic.

Aquest dijous, el ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Porreres a l'Agència de Defensa del Territori (ADT). La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha informat de la decisió del municipi porrerenc i ha aprofitat per remarcar "la bona feina d'aquest organisme en la protecció del sol rústic de Mallorca". Garcías també ha avançat que Binissalem i Lloret seran els següents municipis que entraran a formar part de l'ADT.

Amb la incorporació de Porreres, actualment són trenta-dos els ajuntaments mallorquins que han delegat les competències en matèria de protecció del sòl rústic a l'Agència de Defensa del Territori. La consellera de Territori ha assenyalat que any rere any "es consolida l'activitat que desenvolupa aquest organisme per protegir la legalitat urbanística". Aquest darrer municipi incorporat a l’ADT està ubicat al centre-sud de l'illa, pertany a la comarca del Pla de Mallorca i té una superfície de 86,84 km².

Durant els dos primers anys de l'Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010), hi havia sis municipis adherits. Durant el 2011, 2012, 2013 i el 2014 no es va produir cap incorporació. Entre el 2015 i el 2019, es varen incorporar a l'ADT vint-i-un municipis, la qual cosa va suposar arribar a la xifra total de vint-i-set.

L'Agència de Defensa del Territori (ADT) incrementarà el pressupost previst per a l'any 2021, en relació amb el del 2020. Aquest organisme passa de disposar de 2.257.265 euros durant l'any passat a tenir una previsió pressupostària que ascendeix als 2.267.162 euros, fet que significa un increment del 0,4 %.