Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Posposada l’aprovació del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca

Posposada l’aprovació del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca

(25/07/2018)

Les directius referents a la gestió de residus que es contemplen als annexos del pla, es retiraran per motius competencials

El Departament de Medi Ambient ha decidit posposar l’aprovació del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca (PDSR) i extreure del document l’annex referents a les “Directius de planificació i prevenció de residus no perillosos de Mallorca.

 

Aquestes directius feien referència a línies de gestió externes al servei públic insularitzat del Consell de Mallorca i alguns serveis tècnics de la institució consideren que no es poden aprovar dins un annex del PDSR.

 

En un primer moment es varen  incloure aquestes directius per continuar la col·laboració amb el Govern de les Illes Balears per tal de garantir una bona gestió de residus i per evitar multes europees per no tenir el pla de gestió autonòmic de gestió i prevenció de residus. Posteriorment la Llei de Residus autonòmica preveia habilitar el Pla insular de Gestió de Residus.

 

Actuant amb prudència s'ha decidit reformar i adaptar el text eliminant aquestes directius. Tot i això, aquest annex es recuperarà una vegada es clarifiquin les competències amb l'aprovació de la Llei de Residus, per aprofitar tota la feina feta fins al moment.

 

Així mateix, des del Departament de Medi Ambient es vol desmentir que el PDSR no disposés d’estudi econòmic financer. Des del principi, el text l’ha inclòs i només ha estat ampliar a suggerència dels serveis tècnics del Consell.