Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Premis d’Artesania de Mallorca 2015

Premis d’Artesania de Mallorca 2015

(21/12/2015)

El Consell entrega els IV Premis d’Artesania de Mallorca a Damià Mulet, Julio Servera i Petya Vasileva.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i el conseller executiu d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han entregat els IV Premis d’Artesania de Mallorca. La dotació total dels premis és de 5.500 euros. A l'acte, també hi ha assistit la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard.

El Premi Disseny 2015 és per a Damià Mulet Vanrell per l’obra Capparis spinosa. És una col·lecció de joies fetes amb metalls nobles i inspirades en la tàpera mallorquina. L’artesà ha seguit les tècniques de l’orfebreria. La dotació d’aquest premi és de 2.000 euros.

El Premi Producte 2015 és per a Julio Servera Viedma, que també s’endú 2.000 euros per l’obra Homenatge. És un morter de pedra de Santanyí en el qual s’han seguit les tècniques de talla i escultura.

Finalment, Petya Vasileva Tsekova rep 1.500 euros pel Premi Impuls 2015. L’obra premiada és Ametller que consisteix en un collar i unes arracades elaborades amb argent de llei i pintura. L’artesana els ha elaborat amb les tècniques de calat, soldadura, poliment i pintura.

Durant l’acte, Bonet ha ressaltat que “enguany els premis s’han volgut entregar amb rellevància institucional perquè volem posar en valor l’artesania de Mallorca. A més, aquesta entrega suposa l’inici de tot el que volem fer amb la promoció interna i externa de la nostra artesania. En aquest sentit, ja s’han mantingut converses amb el Govern de les Illes Balears per mantenir canals de col·laboració”.

Finalment, el president ha recordat que “Mallorca té molt més que sol i platja i que cal promocionar la gran tasca que desenvolupen els artesans de la nostra illa”.