Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació de la 28a Setmana del Llibre en Català

Presentació de la 28a Setmana del Llibre en Català

(31/10/2017)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha assistit avui a la presentació de la vint-i-vuitena Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc del 2 al 5 de novembre al Parc de ses Estacions de Palma.

Amb el patrocini del Consell de Mallorca i el suport de l'Ajuntament de Palma, la 28a Setmana del Llibre en Català compta enguany amb la participació de nou llibreries: Lluna, Quart Creixent, Drac Màgic, Embat, La Biblioteca de Babel, Jaume de Montsó, Abacus, Llibres Ramon Llull i Literanta, que obriran les seves casetes de 10 a 21 hores amb descomptes del 5% en tots els llibres.
 
L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado; la directora insular de Política Lingüística, Aina Satre; la tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma, Aurora Jhardi; el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; i la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló.
 
Segons Maria Barceló, la Setmana del Llibre en Català és “una iniciativa que afavoreix el contacte directe, la relació entre llibreters, editors, escriptors i lectors, que poden trobar aquí totes les novetats, aixó com llibres de fons i de les col·leccions dels segells més importants de les nostres Illes”.
 
En aquesta línia, el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, ha felicitat al Gremi de Llibreters i ha afirmat que des de les institucions s’ha “de donar un cop de timó perquè la llengua catalana, la nostra llengua, segueixi essent un referent, gràcies a la lluita i implicació de tanta gent. La feina de qualitat i la constància de les editorials, autores i autors, del gremi de llibreters és un fet destacable en aquest sentit".
 
El proper dijous 2 de novembre, a les 19.00 hores, la periodista i escriptora Eva Piquer serà l’encarregada del pregó inaugural. A continuació, es podrà gaudir del concert de folk-pop de Marga Rotger, que presentarà les cançons del seu darrer disc Utopia
 
Tant dijous com divendres matí Slam Poetry Illes Balears organitza un taller de poesia. Ja a la tarda dedivendres, a les 17.00 hores, es presentarà el nou diari, en paper i digital, en català, La Jornada. A les 18.00 hores, Daniel Escribano presentarà el seu llibre El conflicte lingüístic a les illes Balears durant la Segona República (1931-1936) (Editorial Lleonard Muntaner), de la mà de la seva editora Maria Muntaner i de Lluís J. Segura, especialista en dret autonòmic i lingüístic. A les 19.00 hores, la poeta Dolors Miquel dialogarà sobre el seu poemari El guant de plàstic rosa (Edicions 62), premi de poesia Ausiàs March de Gandia 2016, amb l’escriptor Biel Mesquida. Per acabar, a les 20.00 hores, l’editor Josep Juan Vidal i Cecili Buele Ramis acompanyaran a Miquel López Crespí en la presentació de la seva novel·la Allò que el vent no s’endugué (El Tall Editorial).
 
Una activitat infantil, Una capsa de contes, a càrrec de Rosa Bonnín obrirà a les 11.00 hores la jornada de dissabte. A continuació, a les 12.00 hores, escriptors i escriptores de les Illes Balears protagonitzaran una lectura col·lectiva del llibre Ales de fusta, d'Asli Erdogan, escriptora turca empresonada, amb la presència del seu traductor al català, Miquel Àngel Llauger, vicepresident del PEN Català. Ja a les 13.00 hores se presentarà el poemari Llum a l’arsenal. Cent poemes (Antologia 1987-2017) (Editorial Lleonard Muntaner), pel seu autor Lluís Calvo i amb la participació dels escriptors Sebastià Perelló i Pere Joan Martorell.
 
Felip Munar presentarà  a les 17.30 hores de dissabte el seu llibre La universalitat de la glosa. Gloses mallorquines de picat (1735-2011) (Editorial Documenta). Tot seguit, tindrà lloc un gran combat de picat de la mà dels glossadors Mateu Matas Xurí, Maribel Servera Servereta i Cati Eva Canyellas Sollerica.          
 
A les 19.00 hores, el periodista televisiu Xavi Coral presentarà el seu llibre L'herba sempre és més verda a l'altra banda (Editorial Arrela), acompanyat per la també periodista Margalida Solivellas. Tancaran les activitats de dissabte Catalina Moner i Jordi Pons, que xerraran del seu llibre Gabriel Alomar. Pedagog, publicista, escriptor, poeta i polític (Illa Edicions i Institut d’Estudis Baleàrics), amb els editors Catalina Martorell i Pere Garcia.
 
El diumenge, a les 11.00 hores, la Setmana del Llibre en català acollirà el contacontes Nassos i més a càrrec de Centiments Teatre. A les 12.00 se presentarà el cartell del promoció del català fet per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana amb una lectura de poemes, i a les 12.15 serà el torn del poeta Pau Vadell, que en companyia de Catalina Sureda i Glòria Julià, xerraran del seu llibre Esquenes vinclades premi Jocs Florals de Barcelona 2017. El matí culminarà, a les 13.00 hores, en una taula rodona amb vermut envers L'illa, el far, el vent, de Josep Manuel Vidal-Illanes (Edicions Gregal) .      
                                  
Ja a la tarda, a les 18.00 hores, Pere Salas Vives es presentarà el seu llibre Clara Hammerl. Una dona de paraula (Editorial el Gall) i a les 19.00 hores se clausurarà aquesta Setmana del Llibre en Català amb un soncert ofert pel professorat de l'Escola de Música Ireneu Segarra, on se sentiran diverses formacions de cambra i a la Coral Vint-and-Sing formada pels alumnes més grans de l'escola.