Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació de la primera convocatòria de subvencions per activitats o projectes de participació ciutadana del 2017

Presentació de la primera convocatòria de subvencions per activitats o projectes de participació ciutadana del 2017

(10/04/2017)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i el director insular de Participació Ciutadana i Joventut, Jaume Alzamora han presentat la primera convocatòria de subvencions per projectes del 2017 a les que hi podran optar tant associacions i entitats sense ànim de lucre com ajuntaments i que està dotada de 400 mil euros.

Aquestes subvencions tenen com a objectiu fomentar la participació ciutadana des de les entitats i institucions locals de Mallorca per tal d’afavorir el treball conjunt entre administracions locals i ciutadania, implicar a persones i col·lectius en la transformació de la seva comunitat, millorar els canals de participació ciutadana i promoure qualsevol tipus de participació social.

Per tal d’aconseguir això, el departament de Participació Ciutadana i Presidència ha  considerat adient realitzar la Convocatòria de subvencions per dur a terme activitats o projectes en l’àmbit de la participació ciutadana per a l’any 2017 dotada de 400 mil euros, concretament 200 mil per entitats i 200 mil per ajuntaments.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha destacat que és la primera convocatòria de subvencions en aquesta matèria perquè “el Consell aposta fermament per fomentar la participació de la ciutadania arreu de l’illa i per això trobam adient involucrar entitats i institucions. Sabem que cada cop més la ciutadania vol incidir en el model social i és per això que des del Consell considerem que hem de governar juntament amb la ciutadania i no d’esquena a ella.”

Els ajuts d’aquesta convocatòria s’adrecen al desenvolupament d’activitats o projectes en l’àmbit de la participació ciutadana que es facin a Mallorca o que tinguin una repercussió i un benefici, de forma clara i directa, en la ciutadania de Mallorca.

Aquesta convocatòria de subvencions va dirigida a entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre i a entitats d’administració local de Mallorca, per realitzar activitats o projectes que fomentin activitats d’interès públic o social.

“Necessitem ciutadania i institucions compromeses més enllà d’un pic cada quatre anys perquè no hi hagi distància, no oblidem que representem a la ciutadania i estam al seu servei.” Finalitzava Jurado.

Les modalitats de projecte que seran objecte de subvenció seran els següents:

a) Projectes per afavorir la participació ciutadana en les polítiques municipals i fomentar la implicació de la ciutadania en la presa de decisions.

b) Projectes destinats a fomentar el treball en xarxa (xarxes ciutadanes) i la col·laboració associativa.

El període subvencionable serà per les sol·licituds d’entitats que tinguin com objecte realitzar entre l’1 de gener del 2017 fins al 31 de juliol del 2017 activitats o projectes de participació ciutadana a Mallorca. Els beneficiaris de les subvencions tindran fins al 31 d’agost per a presentar la documentació justificativa.


En els pròxims dies, les bases es publicaran i es podran consultar al BOIB i a la seu electrònica del Consell de Mallorca.