Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació del retrat d’Eaktay Ahn com a Fill Adoptiu de Mallorca

Presentació del retrat d’Eaktay Ahn com a Fill Adoptiu de Mallorca

(30/10/2019)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha presidit l'acte de presentació del retrat de Eaktay Ahn com a Fill Adoptiu de l’Illa de Mallorca, a títol pòstum, al qual també han assistit les vicepresidentes del Consell, Bel Busquets i Aurora Ribot, consellers i conselleres executius i electes, membres de la corporació insular, familiars i amics del músic coreà i l’autor del retrat, l’artista Enric Irueste.

Eaktay Ahn va ser reconegut pel Consell de Mallorca com a fill adoptiu de la illa a títol pòstum, en un acte celebrat el passat 24 d’abril a Alcúdia, coincidint amb el 40 aniversari de la constitució de la institució insular. 

Coreà de naixement i mallorquí d’adopció, Eaktay Ahn és l’autor de l’himne nacional de la República de Corea i de “Fantasia Simfònica de Corea”. Va ser el principal impulsor de l’Orquestra Simfònica de Mallorca, essent el seu primer director quan l’orquestra va néixer, l’any 1946, i hi va estar al capdavant durant dotze anys, època en què va composar el “Poema Simfònic Mallorca”. 

«El mestre Eaktay Ahn va contribuir d’una manera entusiasta a la creació i difusió del patrimoni musical mallorquí, estrenant obres de compositors como ara Torrandell, Porcel i Sampere, i recuperant peces oblidades d’altres músics de l’illa» ha apuntat la presidenta Cladera. El músic, compositor i director va viure a Cala Major, a Mallorca, els darrers divuit anys de la seva vida. 

«En el retrat que presentam avui, n’Enric Irueste ha sabut reflectir el rostre, l’expressió i la personalitat d’Eaktay Ahn, un home estimat per tots aquells que el van conèixer i un dels nostres fills adoptius més il.lustres», ha conclòs la presidenta. 

A l’acte han intervingut el pintor i escultor Enric Irueste, i Leonor Ahn, filla d’Eaktay Ahn, que han dedicat unes paraules al públic assistent. 

Vídeos

Presentació del retrat d’Eaktay Ahn com a Fill Adoptiu de Mallorca