Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació dels Premis Mallorca d'Assaig 2018

Presentació dels Premis Mallorca d'Assaig 2018

(08/05/2019)

La llibreria Lluna ha acollit la presentació d'«Antoni M. Alcover i les dones» de M. Magdalena Gelabert, primer Premi Mallorca d'Assaig del Consell de Mallorca. El 5 de juny l'obra premiada es presentarà a l'Institució Alcover de Manacor a les 19.30 hores.

A la presentació hi ha assistit l’autora M. Magdalena Gelabert i la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre Bestard.

El treball que es presenta, apareix com a conseqüència d'una extensa investigació prèvia i culmina una tasca de molts d'anys que treu a llum conclusions sorprenents i agosarades però minuciosament argumentades i provades amb l'estudi científic acompanyat d'una sòlida base bibliogràfica.

L’autora demostra, amb l'estudi comparatiu de les edicions i les llibretes manuscrites que li serviren com a punt de partida, que el paper d'Antoni M. Alcover en relació amb les rondalles, no només és el de folklorista i recopilador sinó que s'acosta al d'autoria literària. En l'anàlisi del model social que apareix a les seves rondalles, observa com es presenten traces d'un model matriarcal implícit i com Antoni M. Alcover fa, sovint, un tractament en positiu dels personatges femenins.

La investigació es detura en altres aspectes significatius com són la reproducció de prejudicis i tòpics contra les dones, els episodis de violència, la força de l'amor o l'ús de la paraula com a eina poderosa en relació amb les dones.