Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentada la Norma Territorial Cautelar definitiva al sector del comerç

Presentada la Norma Territorial Cautelar definitiva al sector del comerç

(28/01/2016)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han presentat la versió definitiva de la Norma Territorial Cautelar a entitats del sector comerç, entitats de consumidors, sindicats i administracions públiques.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, juntament amb el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han mantingut una trobada amb representants del sector del comerç, d’entitats de defensa dels consumidors, dels sindicats, del Govern de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Palma. La reunió ha servit per presentar la versió definitiva de la Norma Territorial Cautelar (NTC) i per seguir treballant en l’inici de la redacció del Pla director sectorial d’equipaments comercials. La NTC, principalment, suspèn la implantació i ampliació de grans establiments.

Després d’haver passat el període d’al·legacions, s’han incorporat algunes modificacions a la Norma Territorial Cautelar, per tal de millorar-la. En general, s’ha simplificat el contingut perquè sigui més senzilla. En aquest sentit, només es tracten els casos de sòl urbà ja que, actualment, només és possible construir equipaments comercials en aquest tipus de sòl.

La consellera Garrido ha explicat que “s’han analitzat la vintena d’al·legacions i s’ha intentat donar resposta a tothom. Sobretot, s’han tengut en compte les que provenien del món del comerç per poder millorar la redacció de la norma”. Cal recordar que, “tenim la intenció, que amb la redacció del Pla es dugui a terme  tot un procés de participació perquè tothom que vulgui, pugui fer aportacions”.

Les dimensions dels espais que es consideraven gran equipament comercial no han variat. Per tant, els gran establiments comercials segueixen sent aquells que tenguin una superfície útil per a l’exposició i la venda superior a 700 metres quadrats. Algunes excepcions, com establiments de material de construcció o d’automòbils, poden arribar als 2000 metres quadrats.

No obstant això, s’han exclòs de la suspensió la implantació i ampliació d’establiments comercials individuals ubicats en grans centres comercials col·lectius, sempre i quan no s’incrementi la superfície edificada ni envaeixin espais comuns.

Per altra banda, també s’exclou l’ampliació de grans establiments comercials individuals fins a un màxim del 15% o de 200 metres quadrats. Però, no pot suposar que s’ampliï l’edificabilitat ni un canvi d’activitat.

Aquesta Norma Territorial Cautelar s’aprovarà, de manera definitiva, al proper ple del Consell de Mallorca, dia 11 de febrer. La seva entrada en vigor serà a partir de la publicació al BOIB.

A la reunió, a més dels consellers, també hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell; el director general de Consum, Francesc Dalmau, i representants d’AFEDECO, PIMECO, ANGED, PIMEM, UGT, CCOO, FELIB i CAEB.