Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentat el Gran Premi Nacional de Trot 2021

Presentat el Gran Premi Nacional de Trot 2021

(12/05/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socías, president de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata, i l'escultor Miquel Sarasate, han presentat el 88è del Gran Premi Nacional de
Trot, que se celebrarà el diumenge 16 de maig a les 18.00 h. a l'hipòdrom Son Pardo.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha recordat que l’esdeveniment de diumenge “és una cita molt esperada: tot i que hi ha unes circumstàncies molt difícils, el Premi no se suspèn. Duu 88 edicions i la pandèmia no l’ha aturat”.

A més, ha afirmat que el Gran Premi “posa Mallorca al centre de l’esport hípic europeu”. De fet, ha remarcat que és “una cita amb repercussió a tots els vessants, és important per al sector primari i el turisme. El compromís del Consell és el de protegir i sobretot promocionar el sector del trot”.

Per últim, Cladera ha agraït a la Federació Balear i a totes les persones que formen la família del trot i els ha felicitat per demostrar amb l’organització d’aquest esdeveniment la seva “responsabilitat, perseverança i esforç”.

El Gran Premi Nacional és una carrera per a poltres de 3 anys, amb un recorregut de 2.150 metres i una dotació de 100.000 euros en premis. És a més la carrera més antiga i una de les proves esportives més antigues que es celebren de forma ininterrompuda des de 1934.

Per la seva part, Lluís Socías ha ressaltat la gran importància d’una diada molt singular i nostrada que, malgrat la pandèmia, no perd la solemnitat que el premi mereix. L’aforament s'ha limitat a 1.200 persones i s'han pres mesures complint la normativa actual per la prevenció de la COVID. També ha volgut donar les gràcies per la implicació al Consell de Mallorca per seguir recolzant el món del trot, a l’equip de l’IEHM per la seva feina diària, a la Federació Balear de Trot, però molt especialment al seu director tècnic Rafel Manera i Jaume Grimalt per la col·laboració amb l’Institut. Tampoc s’ha oblidat d’agrair i felicitar a Miguel Sarasate per les dues grans escultures que serviran de trofeu a la propietat i el menador guanyadors. 

Juan Llabata, president de la Federació Balear de Trot donat la benvinguda a la setmana gran del trot nacional, que es celebra en 4 jornades on destaca la de diumenge, quan es disputarà la carrera més esperada de l’any, el Gran Premi Nacional de Trot 2021.  "Més que una carrera", ha dit, "és un esdeveniment esportiu, social i el més arrelat a la nostra terra". Així mateix, ha ha donat les gràcies al Consell per l’esforç econòmic de dotar la carrera amb 100.000 euros, convertint-la en la més important i més ben dotada d’Espanya.

Llabata ha assenyalat l’extraordinària qualitat dels poltres nascuts al 2018 dotats d’una genealogia de primer nivell europeu, i ha manifestat que més d’un triomfarà fora de les nostres fronteres. Això demostra, segons ell, que ara més que mai s’ha d’apostar per la cria des de la Federació Balear de Trot i per part de les institucions públiques, ja que augmentant la cria se'n beneficia tota la indústria de les Illes: agricultura, ramaderia i el sector turístic.

L’escultor Miquel Sarasate, autor dels trofeus que es donaran en el Gran Premi Nacional, ha signat litografies a tots els assistents a la presentació

Vídeos

Presentació Premi Trot