Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Programa d’actes de la Setmana de Prevenció d’Incendis 2015 a Mallorca

Programa d’actes de la Setmana de Prevenció d’Incendis 2015 a Mallorca

(22/10/2015)

Fundació MAPFRE en col•laboració amb l’Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB) i el Consell de Mallorca a través de la Direcció Insular d’Emergències del Departament de Desenvolupament Local, organitzen la X edició de la Setmana de la Prevenció d’Incendis. Es tracta d’un programa formatiu i de sensibilització l’objectiu del qual és divulgar entre la població en general coneixements d’autoprotecció. És necessari que sapiguem identificar els riscs que es poden donar en el nostre entorn (llars, col•legis, centres de treball, etc.) per poder-hi actuar amb els coneixements necessaris.

Divendres, 6 de novembre

 

Lloc: seu del Consell de Mallorca, c/ del Palau Reial, 1 Palma

 

12h: Presentació als mitjans de comunicació. Roda de premsa amb assistència d’autoritats del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, així com representants dels Bombers de Mallorca, MAPFRE i APTB.

 

 

Dilluns, 9 de novembre

 

Lloc: CP Escola Nova. Porreres

 

11h: Simulacre d’incendi i evacuació en centres docents Jornada de multiactivitats preventives en un centre docent d’educació infantil i de primària. Assessorament sobre la implementació i posada en marxa del Pla d’Autoprotecció del centre dirigit a l’equip directiu. Pràctiques en el maneig d’extintors en conats d’incendi. Simulacre d’emergència i evacuació general del centre. Distribució de material didàctic de prevenció als alumnes.

 

13h: Reunió final per extreure’n conclusions i proposar millores. Col·loqui amb els professors, equip directiu, associació de pares i bombers.

 

 

Dimarts, 10 de novembre

 

Lloc: IES Santanyí

 

10h: Jornada de multiactivitats preventives en el centre docent. Projecció de la pel·lícula «Com sobreviure a un incendi» i explicació de com funciona i com s’ha d’usar el detector d’incendis. Assessorament sobre la implementació i posada en marxa del Pla d’Autoprotecció del centre dirigida a l’equip directiu. Pràctiques en el maneig d’extintors en conats d’incendi.

 

12h: Simulacre d’emergència i evacuació general del centre.

 

13h: Reunió final per extreure’n conclusions i proposar millores. Col·loqui amb els professors, equip directiu, associació de pares i bombers.

 

 

Divendres, 13 de novembre

 

Lloc: Auditori de Santa Margalida. Carrer de s´Abeurador, 4

 

11h: Representació de l’obra de teatre «Dos murris i un bomber» de la companyia “Sin fin” dirigida a tota la població escolar d’Educació Infantil i primer cicle d’Educació Primària del municipi de Santa Margalida per donar-los a conèixer comportaments preventius i mostrar accions correctes d’actuació en cas d’incendi.

 

 

Dimecres 18 de novembre

 

Lloc: Plaça Sta. Maria la Major. Centre històric i comercial d’Inca

 

De 16h a 20h: Participació a la fira Dijous Bo. Stand de presentació del Bombers de Mallorca. Repartiment de material divulgatiu de seguretat contra incendis i consells de prevenció a grups escolars. Exposició de vehicles operatius de bombers. Demostracions públiques de prevenció.

 

 

Dijous, 19 de novembre

 

Lloc: Plaça Sta. Maria la Major. Centre històric i comercial d’Inca

 

De 10 h a 21 h Participació a la fira Dijous Bo. Stand de presentació de Bombers de Mallorca. Repartiment de material divulgatiu de seguretat contra incendis i consells de prevenció a grups escolars. Exposició de vehicles operatius de bombers. Demostracions públiques de prevenció.

 

 

Més informació:

 

Consell de Mallorca, Direcció Insular d’Emergències, Àrea de Prevenció de Bombers de Mallorca. Tel. 971.173.552