Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Quarta edició de l’Evolution! Mallorca International Film Festival

Quarta edició de l’Evolution! Mallorca International Film Festival

(04/11/2015)

El festival de cinema, que se celebrarà del 10 al 15 de novembre, ha seleccionat 75 obres de 19 països, des de llargmetratges a documentals amb marcat caràcter social, curtmetratges, vídeos musicals, experimentals i curts per a nins. Les exhibicions oficials començaran el 10 de novembre amb la gala d’obertura que se celebrarà al Teatre Principal de Palma, escenari de l’estrena de la pel·lícula “Blood Orange”, un thriller rodat a Eivissa i protagonitzat pel cantant Iggy Pop.

“A les Illes hi ha gent que fa cinema i l’Evolution! s’ha fixat en ells. Per això estic doblement agraït”, explica el director insular de Cultura i director gerent del Teatre Principal, Rafel M. Creus, “perquè no només mira a fora sinó també a casa nostra”.

Creus ha participat aquest matí en la presentació de la quarta edició d’aquest festival internacional de cinema, impulsat i dirigit per Sandra Seeling “actriu i productora alemanya, que viu a Los Angeles i que ha triat Palma per fer aquest festival de cinema. Esper que poguem col·laborar durant molts d’anys, perquè el cinema també té cabuda en el Teatre Principal”.

L’Evolution! Mallorca International Film Festival convertirà Mallorca entre el 10 i el 15 de novembre en el millor escenari per veure obres cinematogràfiques provocatives, socials i innovadores, que abracen una àmplia varietat de gèneres que van des de llargmetratges encara no estrenats a Espanya a documentals amb un marcat carácter social, curtmetratges documentals i de ficció, videos musicals, curts experimentals…obres procedents de 19 països, entre d’ells “projectes molt especials, com el curtmetratge experimental de dansa que ens ha arribat des de l’Iran, dirigit per una dona, amb les dificultats que hi ha perquè aquest material pugui sortir del país”, explica Sandra Selleing, directora de l’Evolution!.

Durant el festival passaran per Mallorca noms reconeguts de la cinematografia actual, com Montserrat Carulla (Barcelona Nit d’Hivern), Pep Bonet (Ponerse al día i Forced), Dani de la Orden (Barcelona Nit d’Hivern), María Pérez (Malpartida Fluxus Village), Micah Hauptman (In Stereo), Lee Whittaker (Catching Fireflies), Godehard Giese (Die Geshichte vom Astronauten) i Angela Sun (Plastic Paradise).

La gala inaugural serà dimarts, 10 de novembre, en el Teatre Principal de Palma, on es projectarà la pel·lícula que obre el festival Blood Orange del director Toby Tobias, un thriller rodat a Eivissa i protagonitzat pel cantant Iggy Pop. Ell no podrà assistir a l’estrena, però sí que saludarà als assistents amb un vídeo que ha gravat. Les projeccions del festival començaran a partir del dimecres, 11 de novembre, a Cineciutat. Les propostes de l’Evolution! també passaran per el Museu Es Baluard i oferirà nous formats com és l’autocinema o “drive-in movie” i un taller de cuina o “show cooking” de la mà del xef britànic Marc Fosh, inspirat en famosos moments gastronòmics del cinema.

El programa complet es pot consultar a la web www.evolutionfilmfestival.com