Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Recepció dels grups participants al Mallorca World Folk Festival

Recepció dels grups participants al Mallorca World Folk Festival

(05/04/2019)

Representants dels 14 grups musicals i de dansa participants al Festival Mallorca World Folk Festival han assistit avui a l’acte de recepció oficial a la seu del Consell de Mallorca. Allà els han rebut el president Miquel Ensenyat, el vicepresident segon Jesús Jurado i el director insular de Promoció Sociocultural, Javier Ramos.

El saló de Plens ha estat ocupat pels membres del jurat internacional del festival, els directors i directores dels grups musicals i de dansa i per una parella de cada país participant. El president Ensenyat, durant el seu discurs de benvinguda ha assegurat que “aquest festival és un punt de trobada, un pont d'unió entre pobles i, per damunt de tot, un altaveu per cridar ben fort a tot el món que la cultura és la millor manera que tenen els pobles per fer-se entendre.”

Així mateix el vicepresident segon, Jesús Jurado, ha agraït a tot l’equip la seva tasca per poder organitzar un festival com aquest i també a totes les persones participants “Un poble que oblida la seva cultura és un poble sense passat ni futur. En nom del Consell de Mallorca, agraesc la vostra tasca de preservació i difusió de les danses tradicionals dels vostres països i l'esforç que feu per compartir-los amb nosaltres.”

 

Aquesta horabaixa es repartiran entre els cinc municipis de Mallorca on actuaran conjuntament amb grups de ball mallorquins.

 

A les 18 hores:

Felanitx, Auditori Municipal. Abeniara (Mallorca), S’Estol des Gerricó (Mallorca), Rússia, Portugal, Colòmbia.

 

Inca, plaça Espanya. Sa Revetla d’Inca (Mallorca), Revetlers des Puig d’Inca (Mallorca), Cofre Antic (Mallorca), Eslovàquia, Itàlia.

 

Llucmajor, plaça Espanya. Dit i Fet (Mallorca), Xeremiers de sa Marina (Mallorca), Aires des Pla (Mallorca), Ben Ballat (Mallorca), Calabruix (Mallorca), Castanyetes en Festa (Mallorca), Romania, Índia.

 

Muro, plaça de l'Església. Revetla d’Algebelí (Mallorca), Holanda, Lituània

 

Santanyí, al Teatre Principal. Es Revetlers (Mallorca), Escola de Ball de Bot de Cala d’Or (Mallorca), Ordi Broix (Mallorca), Sa Mitja Lluna (Mallorca), Es Majoral (Mallorca), Brasil, Bulgària.

 

Valldemossa, a la plaça de la Cartoixa. Es Parado de Valldemossa (Mallorca), Escola de Ball de Valldemossa (Mallorca), Grècia, Polònia, Turquia.

 

I demà dissabte 4, tindrà lloc una ballada popular al passeig del Born a les 12 hores i a les 18 hores finalitzarà el festival amb la Gala final a l’Auditòrium de Palma.

 

Una gala plena de sorpreses on gaudirem d’un tast de les danses dels països participants, així com d’un ball conjunt que els ballarins hauran creat per aquest dia i el lliurament de 6 premis assignats pel jurat i dotats econòmicament. Primer premi de 6.000 euros, segon premi de 3.000 euros i tercer premi de 2.000 euros; i també 3 premis especials a la millor música, millor vestuari i autenticitat de 1.000 euros cadascun. El guardó d'autenticitat durà el nom de Bartomeu Enseñat i Estrany, fundador del World Folkdance Festival.

 

Totes aquestes actuacions seran gratuïtes i obertes al públic en general, en el cas dels espais amb aforament es podran retirar les entrades a taquilla una hora abans, o telemàticament per EventBrite:

 

Gala final a l'Auditòrium:

https://www.eventbrite.es/e/entradas-gala-final-mallorca-world-folk-festival-58843309924?aff=ebdssbdestsearch

 

Participants

 

País

Nom de l'agrupació

Rio Grande do Soul, el Brasil

CTG Aldeia dos Anjos

Blagoevgrad, Bulgària

Ensemble Pirin

Meta, Colòmbia

Ballet Folclórico del Llano

 

 

Bratislava,

Eslovàquia

Fjú Szivek Dance Theatre

Larissa, Grècia

Lykion ton Ellinidon of Larissa

Amsterdam,

Països Baixos

International Dance Ensemble Paloina

Nova Dheli, l'Índia

Sparsh Foundation Singrauli Samiti

Sicília, Itàlia

Akragas Folk Dance Group

Siauliai, Lituània

Folk Ensemble Saule

Gdansk, Polònia

Folk Song and Dance Ensemble Jantar

Viana do Castelo, Portugal

Grupo Etnográfico de Areosa

Arges, Romania

Folk Dance Group Dorul

Birobidjan, Rússia

Folk Dancing Group Surprise

Büyükçekmece/

Büyük Menderes, Turquia

Golden Bridge Folk Dances Ensemble Sport Club