Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Representants del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears són rebuts al Consell de Mallorca

Representants del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears són rebuts al Consell de Mallorca

(31/05/2016)

El president Miquel Ensenyat i la presidenta de l’IMAS Margalida Puigserver han rebut els representants de la junta directiva amb els quals han tractat diverses qüestions d’interès comú

El president del Consell Miquel Ensenyat i la presidenta de l’IMAS Margalida Puigserver han rebut avui a diversos representants del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears (COPIB). Concretament, han acudit a la trobada el degà Javier Torres, la vicedegana Maria José Matínez, el tresorer Joan Antoni Sancho, la vocal d’Intervenció en Emergències Antònia Ramis i la vocal de l’Envelliment Teresa Jaudenes.

 

Entre d’altres qüestions, han abordat el tema de refugiats i el COPIB ha ofert la seva col·laboració al Consell. Prop d'un centenar de col·legiats s'han posat a disposició com a voluntaris per col·laborar en el procés d'acollida (73 a Mallorca, 12 a Eivissa i Formentera i 5 a Menorca.) Des del passat mes d'octubre, un grup de treball creat específicament ha començant l’elaboració d'un protocol d'actuació que recull aspectes clau com fases d'intervenció i les funcions del psicòleg en cadascuna d'elles; problemàtica a l'arribada dels refugiats, amb especial atenció als sectors vulnerables (nins, gent gran, discapacitats).

 
Durant la reunió, també s’ha parlat de la intervenció en emergències i especialment qüestions relatives a altres àmbits sensibles en què la intervenció del professional de la psicologia afavoreix el benestar general de la societat: menors, gent gran i grans dependents, col·lectius en general que es troben en clara situació de risc i que exigeixen una atenció especial.