Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Reunió de coordinació per proves esportives a la via pública

Reunió de coordinació per proves esportives a la via pública

(30/11/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures ha mantingut una reunió amb membres del Govern i del Consell per cercar vies de col•laboració per les proves esportives que es duen a terme durant l’any. També s’ha parlat sobre les vies cicloturístiques.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha reunit amb la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, i el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons. Per part del Consell, també hi han assistit la directora insular d’Esports, Marga Portells, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard.

Primer, han parlat sobre les proves esportives que es duen a terme a la via pública com, per exemple, proves ciclistes, maratons, triatlons i ral·lis, entre d’altres. La voluntat de la consellera ha estat marcar unes línees de coordinació institucional perquè es duguin a terme sense imprevistos. Des del Departament de Territori i Infraestructures, el servei d’Activitats Classificades és l’encarregat d’atorgar el permís a totes les proves que es duen a terme per més d’un terme municipal.

A continuació, també s’han marcat unes pautes per treballar per les rutes cicloturístiques de Mallorca. La proposta és que hi hagi coordinació per elaborar un mapa de rutes i fomentar l’educació viària en defensa dels ciclistes. A més, des del Consell, s’està promovent un nou model de carreteres per millorar la xara viària i fer vies més segures pels vehicles, vianants i, també, ciclistes.

Cal remarcar que, tant les proves esportives com les rutes cicloturístiques són una aposta turística per poder allargar la temporada. Són molts els turistes que aprofiten alguna prova per poder visitar la nostra illa. Per tant, des del Consell creiem que és convenient seguir apostant per aquest tipus d’oferta turística, que se sol dur a terme fora de la temporada alta.

Aquesta trobada ha estat la primera de totes les que se seguiran fent per continuar col·laborant i coordinant amb els temes que afecten a ambdues institucions.