Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell oferirà per primera vegada un catàleg d'activitats per gent gran que s'adaptarà a les noves demandes

El Consell oferirà per primera vegada un catàleg d'activitats per gent gran que s'adaptarà a les noves demandes

(03/02/2022)

La institució incrementarà enguany la inversió en promoció sociocultural fins a arribar als gairebé 1,8 milions d'euros.

El Consell de Mallorca oferirà per primera vegada un catàleg d'activats adreçat a la gent gran, en el qual ha estat treballant i continua fent feina la direcció insular de promoció sociocultural. Les activitats les duran a terme entitats especialitzades i col•legis professionals triades per concurs públic i es realitzaran en les associacions. L'objectiu d'aquesta primera convocatòria és mesurar l'interès i la demanda de les activitats, així com l'impacte que hagin tingut.

«El nou catàleg  propi del Consell estarà molt enfocat a la promoció de l’autonomia i a la difusió dels hàbits saludables de vida. És una passa molt important. Les associacions de gent gran han estat molt perjudicades per la pandèmia.  Recuperam la normalitat i afegim aquestes noves activitats», ha assenyalat el conseller de Presidència, Javier de Juan.

El conseller ha explicat que el nou catàleg com a punt de partida treballarà quatre temàtiques: La bretxa digital i prevenció del frau; la risoteràpia, el teatre, l'expressió corporal per un envelliment actiu; projectes de fotografia a partir de les emocions i també l'activitat física i la relaxació.

Aquestes activitats finançades al 100% per la institució són complementàries a les que ofereixen les associacions. Es preveu que es duran a terme entre els mesos de setembre i desembre del 2022.

D'altra banda, el conseller Javier de Juan, ha avançat que enguany la convocatòria de subvencions s'incrementa en 120.000 euros i arriba als 1.780.000,00 euros.

L'augment de 120.000 euros es materialitza en les quanties d'activitats i manteniment en relació amb el 2021. En aquesta convocatòria el màxim per federació és de 8.500, el que suposa un increment de 500 euros per federació respecte a 2021. Per a les associacions el límit és de 7.100 euros, el que significa un increment de 600 euros per associació, en relació amb l'any anterior.

Totes aquestes novetats d'enguany les ha explicat el conseller de Juan i la directora insular Carol Abad en una reunió al Centre Sociocultural d'Inca on han estat convidades més de 40 associacions i entitats de gent gran. Es preveu celebrar més reunions amb altres associacions el divendres dia 4 a Palma i el dimarts dia 8 a Manacor.