Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ribot s’acomiada dels 22 treballadors i treballadores del programa SOIB Reactiva 2020

Ribot s’acomiada dels 22 treballadors i treballadores del programa SOIB Reactiva 2020

(08/09/2021)

La vicepresidenta Ribot els ha dedicat unes paraules d’agraïment i fet entrega d’un petit obsequi

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha organitzat un petit acte de comiat pels 22 treballadors i treballadores del programa SOIB Reactiva 2020 que durant els passats quatre mesos han treballat al Consell de Mallorca.

Aquestes persones, de maig a setembre del 2021, s’han pogut dedicar a ocupacions com l’educació ambiental o la gestió de residus. S’ha treballat a les finques públiques(com la de Raixa) als refugis, i amb aspectes relacionats amb el Parc Natural de sa Dragonera.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha lloat la feina de totes les persones i ha destacat «els bons resultats d’aquest programa que ens encoratgen a seguir participant-hi. Hem de seguir garantir la igualtat d’oportunitats a Mallorca, ja sigui per gent que ve de l’atur de llarga durada o s’han quedat sense feina per mor de la pandèmia».

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado i el director insular de Residus, Juan Carrasco també han assistit a l’acte de comiat.

Consell Reactiva 2020-2021

L’objectiu és contractar persones aturades que no s’han pogut inserir en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica provocada per la Covid-19. L’import de la subvenció concedida per part del SOIB al Consell Insular de Mallorca per l’execució de la globalitat del projecte és de 1.948.861,60 euros.

Per tal de mantenir les seves competències professionals i millorar la seva ocupabilitat les persones contractades es distribueixen en tres línies:

  • Línia 1: adreçada a joves menors de 30 anys a l’atur
  • Línia 2: adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada
  • Línia 3: adreçades a persones aturades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica causada per la covid-19

El perfil de les persones contractades és molt divers: personal de neteja i de manteniment, dissenyadors gràfics i arts plàstiques, jardiners, forestals, conservador de bens culturals, gestors d’allotjaments turístics, llenterner electricista, mecànics, margers, delineants i ordenança.

El projecte està inclòs en la convocatòria SOIB Reactiva 2020 i es denomina Consell Reactiva 2020-2021. Aquest projecte està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat mitjançant la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).