Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Rostoll Cremat penja el cartell de `localitats exhaurides´ amb 2.762 espectadors

Rostoll Cremat penja el cartell de `localitats exhaurides´ amb 2.762 espectadors

(15/10/2018)

L’obra de Toni Gomila, producció del Teatre Principal, inicia ara una gira per Manacor, Artà, Alcúdia, Porreres i altres teatres

El muntatge teatral Rostoll Cremat, original de del Teatre Principal amb el Grec Festival de Barcelona i Produccions de Ferro i la col·laboració de La Perla 29, va camí de convertir-se en un dels fenòmens escènics de l’any.

En les cinc primeres funcions a la Sala Gran del Teatre Principal, Rostoll Cremat ha comptat amb el favor inequívoc del públic i 2.762 espectadors han vist fins ara l’obra. Si el primer cap de setmana en cartell, l’obra ja va tenir una gran acceptació, durant el segon cap de setmana, el dissabte 13 i el diumenge 14, es va penjar el cartell de `localitats exhaurides´.

Després de les primeres cinc funcions, Rostoll Cremat inicia una gira que començarà el 26 d’octubre a l’Auditori de Manacor, seguirà el 27 d'octubre a l’Auditori d'Alcúdia, el 3 de novembre a l’Auditori de Porreres, el 24 de novembre al Teatre d'Artà, el 2 de desembre al Palau de Congressos d'Eivissa, el 12 de gener de 2019 al Teatre Principal de Maó, i que el juliol de 2019 arribarà Festival Grec de Barcelona. A més, és molt probable que a aquesta gira s’hi afegeixin altres escenaris, tant de les Illes com d’altres territoris de parla catalana.

Unànimes elogis de la crítica

Si l’acceptació de públic ha estat unànime, la crítica especialitzada també ha estat molt clara a l’hora de lloar el muntatge. Per a Emili Gené, a Última Hora, és “divertidíssima la posterior recreació del període fundacional del turisme, la picaresca dels souvenirs i els picadors retratada en registre col·loquial, en el qual tan bé es desplega Gomila”. Rafa Gallego, a Diario de Mallorca, creu que “ningú millor que Gomila per a contar-nos com som (ja ho va fer a la mítica Acorar), aquesta vegada a través de la dialèctica, la tramposa dicotomia en la qual hem caigut com a poble: “progressar” o “ser”. També J.A. Mendiola, a Ara Balears, és taxatiu en els elogis: “Gomila escriu la realitat i descriu el paisanatge amb la mateixa eficàcia amb que va dibuixar la calidoscòpica Acorar”.

A més de Toni Gomila, Rostoll Cremat és interpretada per Caterina Alorda, Catalina Florit, Joan Toni Sunyer i Xesca Vadell. Compta amb el vestuari d’Antònia Fuster, la il·luminació de Guillem Gelabert i l’escenografia de Rafel Lladó i Oriol Broggi.