Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

S’obre el concurs d’idees per a la construcció de la futura residència de Son Martorell, a Palma

S’obre el concurs d’idees per a la construcció de la futura residència de Son Martorell, a Palma

(07/09/2017)

S’ha publicat a la plataforma de contractació del Govern i s’hi poden presentar projectes arquitectònics de tot Europa de la residència que s’ubicarà a un solar de 6.450 metres quadrats i que oferirà 120 places per a persones grans en situació de dependència.

El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears ja ha obert el concurs d’idees per a la futura residència per a persones en situació de dependència que s’ha de construir a la Ciutat Jardí, a Palma. Es tracta d’un concurs que, com ja es va fer fa alguns mesos amb la residència de Marratxí, és obert a arquitectes i equips professionals de tot Europa i respon a la voluntat de promoure la implicació dels professionals en el disseny d’equipaments residencials públics.

 

En el concurs, les propostes arquitectòniques s’han d’ajustar a les característiques d’una residència per a persones amb dependència, així que el disseny, l’organització del programa i l’elecció dels sistemes de construcció i instal·lacions han de donar resposta a la mobilitat i la seguretat dels usuaris i al seu dret a l’autonomia. Així mateix, els projectes s’han de plantejar segons el principi d’economia funcional, amb el menor impacte ambiental possible i respectant l’entorn on s’ubicarà la residència.

 

Aquesta nova residència a Palma es construirà a la finca de Son Martorell, a un solar de 6.450 metres quadrats cedit per l’Ajuntament de Palma, oferirà 120 places residencials i és el resultat de l’acord entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i l’Ajuntament de Palma per resoldre un problema greu a les Illes Balears i, especialment, a Palma, com és la manca de places residencials per a persones en situació de dependència. La construcció de la residència de Son Martorell tindrà un cost aproximat de 8,5 milions d’euros i serà cofinançada, en el 50 %, entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i el Consell Insular de Mallorca.

 

Les propostes arquitectòniques es poden presentar des d’avui, de manera anònima, i es constituirà un jurat format per onze persones, en representació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, l’IMAS, l’Ajuntament de Palma i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears.