Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

S’obre el termini per a optar al Premi Mallorca de Fotografia 2019

S’obre el termini per a optar al Premi Mallorca de Fotografia 2019

(10/09/2019)

El guardó està dotat amb 7.000 € i Cultura organitzarà una exposició amb el projecte guanyador

La vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha presentat avui matí la convocatòria del Premi Mallorca de Fotografia 2019, la segona edició d’aquesta categoria, i ha expressat el seu desig «que es consolidi com han fet els Premis Mallorca d’altres disciplines artístiques».

Busquets ha explicat que aquesta convocatòria serveix per a reconèixer la feina de qui guanyi, però també pretén servir per a despertar vocacions. Per això, ha afegit la consellera insular de Cultura, part del premi és econòmic, està dotat amb 7.000 euros, i té una altra part que és de difusió de l’obra, amb l’organització i producció d’una exposició i un catàleg.

Durant la presentació de la convocatòria del Premi Mallorca de Fotografia 2019, la directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha explicat que les bases, que s’han publicat avui dimarts en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), preveuen que qualsevol persona física s’hi pugui presentar. Així mateix, Pastor ha especificat que a l’hora de triar el projecte guanyador es tendrà en compte la solidesa i el caràcter innovador del projecte, la qualitat tècnica i conceptual, l’estètica i la proposta formal, així com la inserció i projecció del projecte en el discurs de la fotografia contemporània i ha puntualitzat que també es podrà tenir en compte la trajectòria de qui presenta el projecte.

El termini per a presentar-s’hi és d’un mes dies comptador a partir de l’endemà d’haver-se publicat la convocatòria en el BOIB. Una vegada finalitzat el termini, el jurat s’ha de reunir per a elegir, per unanimitat, el projecte guanyador. El veredicte s’ha de fer públic abans de dia 31 de desembre.

La consellera executiva de Cultura ha fet un agraïment especial a l’Arxiu del So i la Imatge del Consell tant per la feina que fan per convocar aquests premis com també perquè faran possible la part no monetària del Premi, una exposició i l’edició d’un catàleg.

D’altra banda, el cap d’unitat de l’Arxiu d’Imatge i So, Francesc Bonnín, ha explicat que «no és un concurs de fotos» sinó que es reconeix la tasca que hi ha darrere projectes que tenguin un discurs. Bonnín ha explicat que el jurat de l’edició d’enguany està format per María Sebastián, de l’àmbit docent, Fran Reus, galerista, i Marta Dahó, comissària i teòrica de la fotografia.


Podeu consultar les bases a la seu electrònica del Consell de Mallorca

https://seu.conselldemallorca.net/ca/web/guest/fitxa?key=42613