Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sa Pobla s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Sa Pobla s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

(20/02/2019)

L’Agència de Defensa del Territori i l’Ajuntament de sa Pobla han signat aquest dimecres un conveni mitjançant el qual el consistori delega part de les seves competències en matèria de disciplina urbanística. En concret, la incoació d’expedients sancionadors i de restitució de la legalitat en sòl rústic.

A partir d’ara, l’Agència, que depèn del Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, assumirà les competències d'inspecció, supervisió, sanció i restabliment de la legalitat urbanística en aquest municipi.

L'àmbit de la delegació dels ajuntaments se cenyeix a les obres, usos del sòl i actuacions que es desenvolupin sense llicència o ordre d'execució o sense ajustar-se a les condicions que pertoquen en les diferents categories de sòl rústic del terme municipal. Queden excloses les actuacions que es duguin a terme en sòl urbà.

Amb sa Pobla, ja són 27 els municipis que han signat, des de 2010, la delegació de competències, que són: Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos Manacor, Inca Esporles , Pollença, Sencelles i Vilafranca. També signarà l'adhesió a l'Agència el municipi de Binissalem durant les pròximes setmanes.

A més a més, l'Agència també actua directament sobre Banyalbufar, Deià, Escorca i Estellencs, ja que la Llei d'urbanisme de Balears estableix que tot el sòl rústic protegit és de la seva competència directa.


A la signatura hi ha assistit la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido,  el director gerent de l'Agència de Defensa del Territori, Bartomeu Tugores i el batle de sa Pobla, Biel Ferragut.