Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Segona sessió de l'Audiència Pública amb els departaments de Participació Ciutadana i Presidència i Benestar i Drets Socials

Segona sessió de l'Audiència Pública amb els departaments de Participació Ciutadana i Presidència i Benestar i Drets Socials

(13/12/2016)

El Centre Socio-cultural d'Inca ha estat l’espai escollit aquest dimarts per a fer la segona sessió del nou cicle d’Audiències Públiques per part del Consell de Mallorca. Després d’una primera intervenció del president del Consell, Miquel Ensenyat, avui han fet balanç i han presentat projectes de futur el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i la consellera de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha obert la sessió a la que han assistit unes 40 persones i ha repassat repassar les actuacions del Departament del 2016 i ha fet un esbos de les iniciatives programades pel 2017

Jurado ha volgut resaltar la importància de l'Audiència Pública, com a exemple clar de participació,  ja que es tracta de retre comptes davant la ciutadania, explicar la feina feta i poder contestar preguntes directament dels oients. Un altre exemple és la campanya Repensem Mallorca que encara continua en actiu i que ha permés entrar en contacte dinàmic amb més de 500 entitats i associacions. Fomentar l'associacionisme també forma part d'aquest projecte, ja sigui amb la nova línia d'ajuda per a projectes de promoció sociocultural dirigida a associacions de tot tipus.

Des de la direcció insular d'Igualtat s'han obert dos Espais de Dones a Inca i Manacor per oferir serveis d'assessorament jurídic i psicològic a dones i també per a fomentar l'associacionisme femení. Dins de les competències del departament de Jurado en materia d'Igualtat també s'ha iniciat la campanya Mallorca té nom de Dona amb la qual es pretén posar en valor a les dones notables que han viscut a Mallorca, projecte que ha tingut molt bona rebuda i que ja ha permés recordar entre altres a Catalina Homar. 

Les aportacions al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació que també depenen d'aquest departament, han augmentat des d'un primer moment i s'han dut a terme projectes com «Mallorca amb Quíos» que ha servit per donar assistència als milers de persones refugiades.

Per a finalitzar la seva exposició Jurado ha explicat la pasa endavant en l'àmbit de la transparència i bon govern que significa la aprovació recent del nou Codi Ètic del Consell de Mallorca actualitzat la institució als nous temps i la nova política.

Després ha estat el torn de la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, que ha exposat la tasca duta a terme a seu departament durant aquest any.

Posteriorment, la consellera ha respost les preguntes dels assistens les quals s'han centrat en les accions de l'IMAS per eliminar les barreres arquitectòniques dels edificis públics, així com també de l'Àrea de Menors.