Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Suport del Consell a projectes que fomenten i difonen la responsabilitat social entre la ciutadania i el teixit empresarial de Mallorca

Suport del Consell a projectes que fomenten i difonen la responsabilitat social entre la ciutadania i el teixit empresarial de Mallorca

(29/09/2021)

La institució insular subvenciona amb 203.000 euros les actuacions de setze entitats, que van des de campanyes de sensibilització fins a jornades de formació o programes d’ocupació 

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha concedit 203.000 euros per a actuacions de foment, promoció i divulgació de la responsabilitat social. És la tercera convocatòria amb aquest objecte, que està gestionada per l’Oficina de Responsabilitat Social (ORS). La quantia de les ajudes va dels 3.000 als 10.000 euros. 

Entre les entitats beneficiades, n’hi ha quinze sense ànim de lucre i un ajuntament. Respecte a les dues convocatòries anteriors, ha augmentat el nombre d’entitats presentades, cosa que demostra que les entitats i, per tant, la societat i el teixit empresarial, estan cada vegada més sensibilitzades envers la responsabilitat social.

«La responsabilitat social és un dels principals valors amb què compten les empreses per millorar la competitivitat», afirma el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. «Així mateix, l’objectiu d’aquestes ajudes és que els valors de la responsabilitat social siguin una eina per al creixement econòmic de Mallorca i que contribueixin a tenir millors condicions en tots els àmbits: econòmic, social i mediambiental.»

El 2021 ha estat el primer any que la convocatòria estava oberta als consistoris. L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar s’hi ha presentat i ha obtingut una ajuda de 10.000 euros per a la difusió de l’Agenda 2030 al municipi. En aquest sentit, Alzamora ha dit que «la situació provocada per la covid no ha permès que els ajuntaments tenguessin projectes preparats o en marxa per a la difusió dels ODS, però esperam que, a partir d’ara, veient l’exemple capdavanter de Sant Llorenç, la resta de municipis s’animin a fer-ho i que aquestes subvencions siguin un incentiu».

En total, se subvencionen vint-i-sis projectes. La majoria són actuacions referents a les bones pràctiques en responsabilitat social en el món empresarial. El segon tipus de temàtica més nombrosa és el de la inserció laboral o integració, mentre que les bones pràctiques en medi ambient són les que ocupen el tercer lloc. També s’han presentat projectes per difondre l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, i per fomentar les cooperatives.

Són de campanyes de sensibilització i actuacions de divulgació; formació (a través de jornades o seminaris web); congressos o trobades, i programes directes d’ocupació o d’acció contra el plàstic.