Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Tancada al trànsit l'Ma-3322, camí de Conies

Tancada al trànsit l'Ma-3322, camí de Conies

(12/10/2018)

La previsió és que aquesta carretera es pugui reobrir al llarg de la pròxima setmana.

El camí de Conies (Ma-3322) s'ha tancat al trànsit aquest dissabte, després que els tècnics hagin valorat que, per raons de seguretat, era preferible reforçar un dels ponts d'aquesta via. La previsió és que aquesta carretera es pugui reobrir al llarg de la pròxima setmana.

Per això, el Departament de Territori i Infraestructures proposa com una de les alternatives al camí de Conies, si es ve de Can Picafort / Santa Margalida i es vol anar a Artà (Ma-12), agafar l'Ma-3330 (Petra), continuar per l'Ma-3320 (Manacor) i, per últim, per la carreterade Manacor (Ma-15) fins a Artà. Si bé, en el mapa que us adjuntam, hi trobareu altres opcions.

Amb aquesta carretera, en total ja són cinc les vies del Llevant de Mallorca closes desprésdels aiguats i les torrentades del passat 9 d'octubre. Les carreteres que continuen tancades per les inundacions són:

• L'Ma-12 del km 0,5 accés a Artà al km 1,3, camí d'en Carrossa (Ma-3334).
• L'Ma-4023 que uneix Son Servera amb Porto Cristo. Del km 2,9 al 4,2.
• L'Ma-4041 d'Artà a s'Era de Pula. Del km 0 al 5,3.
• L'Ma-4042 d'Artà a Canyamel. Del km 5,1 al 6,2.
• L'Ma-3322, tot el camí de Conies.

A més a més, l'Ma-15f, que passa pel nucli de població de Sant Llorenç des Cardassar, on hi ha situada la Guàrdia Civil per controlar l'accés al poble, pateix restriccions de trànsit.

Pel que fa a les infraestructures afectades, cal destacar també el pont de l'Ma-12 (km 0,8) d'Artà a Can Picafort, que s'ha esfondrat; i el pont de l'Ma-4023 de Porto Cristo a Son Servera, del qual s'ha vist afectat el ferm de l'asfalt.

Les previsions de reobertura de les carreteres són d'unes quatre setmanes, a excepció del camí de Conies, que s'obrirà al llarg de la setmana que ve i del pont de l'Ma-12, que es preveu que romandrà tancat fins a final d'any a causa de la complexitat de l'obra. 

Seguretat
Amb tot, aquest dissabte per evitar l'accés de curiosos a les zones afectades s'han reforçat i ampliat les mesures de seguretat i protecció.

Des de la institució insular es treballa per restablir la normalitat tan aviat com sigui possible i es demana als ciutadans que evitin circular per les zones afectades.

Podeu seguir l’estat de les carreteres al visor de carreteres del Consell de Mallorca i al compte de Twitter: @carreteres.