Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

TardOral reivindica l’actualitat de la tradició oral i la paraula

TardOral reivindica l’actualitat de la tradició oral i la paraula

(18/10/2019)

El cicle comença demà dissabte amb «Irene i la terra adormida»

La directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha presentat avui el cicle TardOral, un cicle que dona tot el protagonisme a activitats entorn de la paraula dita. Ha estat acompanyada de la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, qui ha explicat que la iniciativa fa aquesta vindicació «no tant per recordar aquest patrimoni des d’un punt de vista nostàlgic, sinó, sobretot, per dur aquest patrimoni a l’actualitat, connectar-lo amb la realitat que tenim i permetre que s’integri i se’n garanteixi la continuïtat».

«En un món on cada vegada xerram manco i ens comunicam més per escrit», ha dit Pastor, «volem reivindicar de qualque manera el patrimoni oral que s’ha transmès de generació en generació en vetllades a cases». Precisament, Castells ha explicat que s’ha fet coincidir el cicle amb la tardor «jugam també amb aquest concepte, amb el fet que, tradicionalment, la tardor és un moment de recolliment». Ambdues han recordat que gràcies a la tradició oral, les llegendes, les cançons, les rondalles, dites i històries, han arribat fins als nostres dies.

El cicle preveu activitats entre demà (dissabte 19 d’octubre) i dia 20 de desembre. El programa inclou concerts narrats, concerts poètics, teatre, recitals poètics, xerrades entorn de la paraula dita, gloses, refranys, receptes de cuina, etc. Per l’època en què es desenvolupa, la temàtica al voltant de Tots Sants i de la mort cobra protagonisme. Així, una de les activitats que s’han previst és la celebració de la Nit de les Ànimes

 

Dossier d'activitats disponible aquí
Descarregar talls de veu de la directora insular