Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Territori presenta l’avanç del planejament urbanístic d’Ariany a les veïns i veïnes del municipi

Territori presenta l’avanç del planejament urbanístic d’Ariany a les veïns i veïnes del municipi

(21/07/2022)

El document que ha estat aprovat a sessió plenària per unanimitat i estarà en exposició pública fins el 2 de setembre

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral, el batle d’Ariany, Joan Ribot i  l’equip redactor de  han presentat  l’avanç amb les propostes inicials per l’elaboració del nou planejament del municipi. El document que ha estat aprovat a sessió plenària per unanimitat i estarà en exposició pública fins el 2 de setembre. A la sessió informativa han assistit 30 veïns i veïnes al local polivalent d’Ariany.

La consellera Garcías ha animat a participar activament i consensuar al màxim el document perquè sigui el propi municipi el que digui com vol que sigui el seu poble. Garcías ha explicat que el Consell insular dona a suport tècnic a l’ajuntament per dur a terme el futur planejament urbanístic d’Ariany. 

El document final que aprovarà el municipi estigui té la possibilitat d’incloure millores en temes de mobilitat, així com ordenar la trama urbana o plantejar un creixement o  un decreixement urbanístic. 

D’altra banda el nou planejament atorgarà més seguretat jurídica que les normativa actual, ja que aquest municipi no disposa de normes subsidiàries, ni planejament, només hi ha un Projecte de Delimitació de Sòl Urbà de 1981. El dia 11 de juliol març l’equip redactor que ha estat contractat pel departament de Territori va entregar el document de l’avanç per a la seva aprovació per part del ple de l’ajuntament d’Ariany. Aquesta aprovació és va produir dimarts l’19 d’abril. 

Dels cinc ajuntaments amb els quals el departament de Territori col·labora per poder elaborar els planejaments, ja s’ha aprovat l’Avanç a Maria, Lloret, Ariany i Estellencs. I està a punt d’aprovar aquest mateix document a Selva. Aquesta legislatura el Consell ha apostat per donar impuls ajuntaments a través d’un Pla de Millora de la tramitació urbanística municipal, a través de la dotació de recursos suficients per accelerar la redacció del Planejament Municipal.