Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Torna «Versud», el cicle d’acció poètica de la Fundació Mallorca Literària

Torna «Versud», el cicle d’acció poètica de la Fundació Mallorca Literària

(14/05/2021)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentat avui la programació de «Versud», el cicle d’acció poètica de la Fundació Mallorca Literària impulsat des de la Casa Blai Bonet que torna enguany després de l’aturada de 2020 per mor de la pandèmia.

Busquets ha avançat que «Versud» enguany omplirà de poesia Manacor, Santanyí, Felanitx i Campos, i oferirà propostes per als centres escolars. En aquest cas, als instituts de Campos i Santanyí es faran tallers de poesia slam per als estudiants de secundària, «amb l’objectiu d’acostar els joves a la poesia i d’incentivar la creativitat».

D’altra banda, Castells ha reivindicat el Migjorn com a comarca poètica, amb l’epicentre a Santanyí i Blai Bonet com a referent cultural. Així mateix, ha dit que «amb “Versud” recorrerem els espais vitals de Damià Huguet i Miquel Àngel Riera, Campos i Manacor, en el vint-i-cinquè aniversari de la mort dels autors».

El programa de «Versud» planteja una renovació de llenguatges poètics i descobriments de la plàstica de la paraula, que treballa per fomentar una idea de la poesia agosarada, compromesa i transgressora. En l’edició d’enguany, també es dona espai al talent més jove, amb la incorporació del projecte euroregional que donarà cos a la primera trobada de joves creadors «Versud poètica», en què s’han programat diversos espectacles que posen en contacte la poesia amb llenguatges ben contemporanis com la música electrònica.

Podeu consultar el programa complet aquí