Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Tot a punt per a la 24ª edició del Festival Mallorca Jazz Sa Pobla

Tot a punt per a la 24ª edició del Festival Mallorca Jazz Sa Pobla

(26/07/2018)

Del 30 de juliol al 26 d’agost Sa Pobla es converteix en l’epicentre d’aquest gènere musical amb actuacions i seminaris pedagògics que acolliran artistes de prestigi internacional i talents locals. Un esdeveniment que compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

El Festival Mallorca Jazz Sa Pobla s’endinsa en la seva tercera dècada de vida amb la voluntat de continuar apostant tant pel present de l’escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i els seus mestres.

 

Un esdeveniment que es consolida any rere any gràcies al suport de tots els implicats en mantenir un festival històric amb una trajectòria d’una excel·lent qualitat musical. Segons el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, “crec que la fórmula que ha fet que perduràs és que sempre s’ha tengut molt clar que dins el Festival hi ha d’haver una part internacional però també una part local. Sempre hi han tengut cabuda les iniciatives artístiques destacables de l’illa de Mallorca. Són molts els grups i músics mallorquins que hi han tocat i això és mèrit de l’organització”.

 

El Festival arranca el dilluns 30 de juliol amb la dues vegades guanyadora del premi Grammy, Cécile Mclorin Salvant. “Un concert que es recordarà dins les programacions que s’han fet en els darrers anys” en paraules del director del Festival Pep Crespí.

 

El programa d’enguany també comptarà amb el grup “Trempera! Quintet”, amb el trompestista i compositor italià Enrico Rava, una de les figures més consagrades del jazz europeu en el circuit internacional. El darrer concert será el 13 d’agost amb la Mallorca Jazz Collective, un projecte ideat pel compositor i pianista mallorquí Toni Vaquer amb un grup de músics de l’illa amb un repertori arranjat per a l’ocasió.

 

A més d’aquestes actuacions hi ha programats els “concerts off Festival” amb grups de diferents tendències del jazz que ompliran l’escenari central de la plaça Major del poble cada dia del mes d’agost.

 

El Festival Mallorca Jazz Sa Pobla incorpora un any més una proposta pedagògica amb la tretzena edició del Seminari Internacional de Jazz amb la Traveling School, a més d’un laboratori d’improvisació per a gran grup amb Toni Vaquer, i una classe magistral amb una de les innovadores del jazz vocal, Jay Clayton.

 

La presentació de la 24ª edició del Festival Mallorca Jazz Sa Pobla s'ha celebrat aquest dimecres al Museu de Can Planes a Sa Pobla. Hi han assistit el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Francesc M. Rotger, Biel Ferragut, batle de Sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, regidor de Cultura de Sa Pobla, i Pep Crespí, director del Festival i Jimmy Weinstein, coordinador del projecte pedagògic del Festival.