Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Tots els grups polítics amb representació al Consell firmen un Pacte Comú per a una Mallorca en Igualtat

Tots els grups polítics amb representació al Consell firmen un Pacte Comú per a una Mallorca en Igualtat

(30/12/2016)

La Direcció Insular d'Igualtat ha impulsat aquest pacte perquè els grups polítics es comprometin a implantar mesures i eixos estratègics en polítiques d'igualtat, entre els quals s'inclou la lluita contra la violència masclista

Els partits polítics amb representació al Consell de Mallorca han firmat avui dematí un document de bases per al Pacte Comú per una Mallorca en Igualtat, impulsat des de la Direcció Insular d'Igualtat. Aquest és un dels primers pactes d'aquestes característiques que es firma a tot Espanya, on tots els grups polítics es comprometen a implantar mesures i eixos estratègics en polítiques d'igualtat. A més, recull un seguit de línies de treball que permeten acomplir el que marca la Llei d'Igualtat aprovada al juliol d'enguany.

El document l'han signat el portaveu del grup socialista, Miquel Àngel Coll, la portaveu del grup polític Més, Mercè Bujosa, la portaveu del grup polític Podem Mallorca, Aurora Ribot, la consellera del grup polític popular, Catalina Cirer, la consellera del Grup polític d'El Pi, Francisca Mora, i la consellera del grup polític Ciudadanos, Catalina Serra.

A l'acte hi ha assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach i el regidor d'Igualtat de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina.

Amb l'adhesió a aquest pacte els partits es comprometen a incloure els seus continguts en el marc dels seus plans d'acció de govern, accepten el compromís polític i formal d'aplicar el principi d'igualtat de dones i homes a la vida pública i a què, durant el seu mandat democràtic, instin a la resta d'institucions públiques i polítiques a prendre mesures que assegurin l'exercici del dret a la igualtat de dones i homes.

Per tot això s'han estipulat un seguit de línies de treball i acords per potenciar la transversalitat de gènere, la participació i apoderament de les dones i millorar la corresponsabilitat i usos de temps cap a una igualtat real.

A més, també es contemplen un seguit d'accions per lluitar contra la xacra social de la violència masclista com assegurar la permanència d'una xarxa estable de recursos per a l'abordatge integral de la violència de gènere al conjunt de municipis de Mallorca. També contempla potenciar la col·laboració efectiva i àgil entre institucions i dur a terme campanyes de sensibilització que incloguin accions pedagògiques i comunicatives destinades a generar canvis en les actituds de la població.