Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un nou Espai de Dones a Manacor donarà servei a tota la comarca de Llevant.

Un nou Espai de Dones a Manacor donarà servei a tota la comarca de Llevant.

(07/09/2016)

Aquest espai sorgeix de la col·laboració interinstitucional entre El Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor que avui han signat el conveni. Aquest permetrà la posada en marxa i funcionament de l'Espai de Dones que serà un centre d'igualtat i assessorament tant per a les dones de Manacor com de la comarca de Llevant.

El lloc escollit, cedit per l'Ajuntament de Manacor, per a fer el segon Espai de Dones a la part forana ha estat l'Espai na Camel·la que actualment ja acull a nombroses associacions del municipi. Serà a la segona planta on s'instal·larà una agent d'igualtat que destinarà el Consell de Mallorca i "que dinamitzarà i sensibilitzarà a la societat civil, l'associacionisme. A més, ajudarà a l'Ajuntament de Manacor a poder transversalitzar les polítiques municipals d'igualtat i així acomplir la nova llei d'Igualtat" ha explicat la directora d'Igualtat Nina Parrón. L'espai de Dones a més "centralitzarà serveis que ja es duen a terme com els serveis psicològics, jurídics i específics en violència de gènere que s'oferia i es seguirà oferint des de l'Institut Balear de la dona" ha assenyalat Rosa Cursach.


La signatura del conveni de col·laboració interinstitucional per a la posada en marxa de l'Espai de Dones ha tingut lloc a l'Ajuntament de Manacor per part del batle d'aquest municipi, Pedro Rosselló; el vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Juan Jurado; i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach. A l'acte també hi han assistit la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa; la directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón; i la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor, Maria Isabel Bauzà.


Des del consistori manacorí, el batle Pedro Rosselló ha agraït la col·laboració institucional, "Avui és un dia important, no només per a Manacor, si no per a tota la comarca de Llevant i estem satisfets d'haver pogut treballar conjuntament".


El conseller Jesús Jurado ha assenyalat que amb la creació de l'Espai de Dones d'Inca i Manacor "solucionem part del greuge comparatiu que ha existit dins del món de l'atenció social cap a les persones de la part forana." En el mateix sentit la consellera Pilar Costa ha destacat la importància de "descentralitzar l'atenció a les dones i acostar-ne els recursos per tal d'arribar a les persones que més ho necessiten".