Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Una delegació del Fons Mallorquí agraeix el suport i implicació del Consell en projectes de cooperació internacional

Una delegació del Fons Mallorquí agraeix el suport i implicació del Consell en projectes de cooperació internacional

(03/10/2022)

La presidenta Cladera i el conseller Alzamora s’han compromès a seguir col·laborant

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han rebut avui una delegació Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat després de viatjar a Nicaragua on tant l’entitat com la institució insular financen diferents projectes de cooperació. Durant la recepció, la delegació ha explicat als representants insulars la feina feta a algunes de les comunitats beneficiàries. En la majoria dels casos, com ha explicat el conseller Alzamora, es tracta de projectes que pretenen "millorar les condicions de vida a l'àmbit de la salut, l'educació, la producció agrícola, l'energia i la mobilitat de la població rural". No obstant això, amb els fons aportats pel Consell també s'hi inclouen projectes per afavorir la mobilitat de la població o millorar l'accés a l'aigua i a l'energia elèctrica.

Segons la presidenta Catalina Cladera "amb les aportacions del Consell de Mallorca, així com de diferents ajuntaments de l'illa, el Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat fa feina per aconseguir un futur més digne i pròsper en una zona del món on l'analfabetisme arriba al 30 % de la població".

El Fons Mallorquí hi fa feina ininterrompudament des de fa vint anys en processos d'enfortiment municipal i desenvolupament local emmarcats en agermanaments amb municipis mallorquins: Telpaneca amb Inca; Totogalpa amb Artà; Las Sabanas amb Llucmajor i Ciudad Antigua amb Algaida. De fet, una representació d'aquests ajuntaments, així com d'altres de l'illa, també integren aquesta expedició que supervisarà més d'una vintena de projectes finançats amb fons mallorquins. En total, el Fons Mallorquí coordina una inversió que supera el milió d'euros aportats pel Consell i diferents ajuntaments.

Durant la recepció, a la qual també hi ha assistit el conseller de Presidència Javier de Juan, la institució s’ha compromès a seguir donant suport als agermanaments entres els municipis de Mallorca i Nicaragua.

La delegació del Fons ha aprofitat la visita per lliurar al consell una placa d’agraïment en nom de la UCOM (Unidad Concertación o Cooperacion Municipalista de Nicaragua).​​