Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Una trentena d’espais museístics de Mallorca s’adhereixen al Dia Internacional dels Museus

Una trentena d’espais museístics de Mallorca s’adhereixen al Dia Internacional dels Museus

(16/05/2018)

La Xarxa de Museus del Consell de Mallorca se suma un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es commemora aquest divendres, 18 de maig. Una cita que centra l’atenció en la recerca d’enfocaments i públics nous per a uns «museus hiperconnectats».

Trenta-un espais museístics d’arreu de Mallorca coordinen les seves activitats, en motiu del Dia Internacional dels Museus, a través de la Xarxa de Museus del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

 

Es tracta del Museu de Mallorca, la Fundació Miró, Es Baluard, el castell de Bellver, el Museu de Sant Carles, el Museu Juan March, el Palau March, el Museu Diocesà, el Palau Reial de l’Almudaina, el Caixaforum, el Museu Bíblic, Can Balaguer, el Museu Sa Bassa Blanca, el Museu de Pol·lèntia, l’Arxiu i Museu de l’Educació, el Museu del Calçat, el Museu Arqueològic de Son Fornés, el Museu Balear de Ciències Naturals, el Museu d’Història de Manacor, el Museu de Pollença, Can Prunera, la Cartoixa de Valldemossa, la cel·la de Frédéric Chopin, la Fundació Coll Bardolet, la col·lecció museogràfica Els Calderers i la Institució Pública Antoni M. Alcover.

 

Una llista a la qual s’afegeixen els espais propis del Departament de Cultura del Consell, com són les cases museu: Llorenç Villalonga –Binissalem–, la Casa Pare Ginard –Sant Joan– i la Casa Blai Bonet –Santanyí–, així com el Centre de Cultura la Misericòrdia i el Museu Krekovic.

 

Tots aquests museus ofereixen activitats aquests dies per atreure l’interès del públic: des de jornades de portes obertes, exposicions, concursos, contacontes, tallers familiars, experiències fotogràfiques, experiències gastronòmiques, recorreguts literaris, xerrades, microvisites teatralitzades… tot amb l’objectiu de mostrar aquests espais museístics, no com a simples contenidors d’obres d’art sinó com a espais vius, capaços d’oferir activitats atractives i divulgatives per a un públic amb interessos ben diversos.

 

Una oferta d’activitats que es mou entorn al 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, que celebra la seva 40a edició per a la qual el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema «Museus hiperconnectats. Nous enfocaments, nous públics». I és que des de l’ICOM consideren que en un món cada vegada més connectat és impossible entendre el paper dels museus sense tenir en compte totes les connexions que aquests creen constantment amb el seu entorn social, natural i amb el paisatge cultural. La tecnologia, a més, permet als museus arribar més enllà del públic habitual.

 

El Dia Internacional dels Museus és una oportunitat per a tots els museus del món, per cercar enfocaments i públics nous a través de l’anàlisi, el reforçament i la creació de connexions, conclouen des de l’ICOM. La iniciativa, promoguda pel Consell d’Europa, compta amb la participació de museus de quaranta països.

 

Adjuntam programa d’activitats coordinat des de la Xarxa de Museus del Consell de Mallorca.