Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Una trentena de municipis se sumen al cicle de cinema "A la fresca en català"

Una trentena de municipis se sumen al cicle de cinema "A la fresca en català"

(11/07/2017)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports organitza per segon any consecutiu un cicle de cinema en català a l'aire lliure en els pobles de Mallorca. Un programa que s'inicia avui a Petra i Capdepera i que recorrerà aquest estiu 32 municipis de l'illa amb l'objectiu de difondre el cinema en català, especialment entre els infants i el públic familiar, fins el 30 de setembre.

El cicle, organitzat a través de l'Arxiu del So i de la Imatge del Departament de Cultura, té com a objectius difondre el cinema en català, apropar la producció cinematogràfica actual entre el públic que no acostuma a anar a les sales de cinema i arribar a tots els municipis de Mallorca, reforçant l'oferta actual de cinema a la fresca. 

 

Enguany el programa duplica tant els municipis als quals arriba com també el pressupost. Si l'any 2016 varen participar del cicle "A la fresca en català" 14 municipis, enguany en seran 32, amb la qual cosa el pressupost passa dels 18.000 euros als 39.000 euros d'aquesta segona edició. 

 

"Generalment els municipis aprofiten aquest cicle per programar-lo durant les festes d'estiu o festes patronals", explica el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "enguany tendrem trenta projeccions de cinema en català a diferents municipis de Mallorca, després de la bona rebuda que va tenir el cicle l'any passat. Seguim apostant pel cinema en català i alhora per seguir afavorint l'oferta cultural dels ajuntaments". 

 

“A la fresca en català 2017” es desenvoluparà entre els mesos de juliol, agost i fins el 30 de setembre de 2017. Els ajuntaments poden escollir entre una llista de pel·lícules estrenades recentment, de gèneres variats i aptes per a tots els públics. I els títols proposats en aquesta edició són vuit: Buscant a Dory, Força major, L’home que coneixia l’infinit, Si Déu vol, Un home d’alçada, Ice Age 5, Mascotes i Angry Bird. Les sessions són gratuïtes i amb entrada lliure fins a completar l'aforament. 

 

El cicle comença aquest mateix dimarts, 11 de juliol, a Petra i a Capdepera. En aquests moments, l'exhibició de pel·lícules dins el cicle està tancada als següents municipis:

  • Juliol (Petra, Capdepera, Esporles)
  • Agost (Estellencs, Valldemossa, Son Servera, Inca, Selva, Sóller, Sa Pobla, Montuïri, Pollença)
  • Setembre (Campanet, Banyalbufar)

El calendari definitiu està pendent que la resta de municipis adherits al programa facin la tria de pel·lícula i escullin data d'exhibició.