Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Verding arriba al Teatre Principal   per acostar l’òpera a tots els públics

Verding arriba al Teatre Principal   per acostar l’òpera a tots els públics

(06/05/2021)

Aquesta coproducció amb Diabolus in Musica es podrà veure el dissabte 8 de maig (12 i 18 hores) i el diumenge 9 (18 hores)

El Teatre Principal acollirà aquest cap de setmana el muntatge líric Verding, de la companyia Diabolus in musica, un espectacle per a tots els públics que neix amb l’objectiu d’apropar l’òpera a tota la societat i també a «aquells que els agrada l’òpera però encara no ho saben», en paraules de Pablo López, el seu creador.

Verding és un espectacle multidisciplinari que fa un recorregut per les peces més famoses i conegudes de tot el corpus operístic de Giuseppe Verdi,combinant diversos llenguatges escènics: lírica, teatre, audiovisuals i noves tecnologies. 

Concebut per Pablo López i amb la direcció de Joan Fullana, Verding compta amb la interpretació de Maia Planas (soprano), Antoni Lliteres (tenor), el mateix Pablo López (baríton), David Mohedano (pianista i director musical) i Lucía Sánchez Cervera (actriu). Del disseny gràfic i audiovisual s’ha encarregat Tonina Matamalas.

Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha destacat de Verding «la seva fórmula innovadora que barreja les noves tecnologies amb la música i aconsegueix un espectacle innovador i eficaç per acostar la lírica a un públic habitual a la narrativa audiovisual». Cerdà també ha explicat que aquest muntatge, una coproducció amb Diabolus in musica, dialoga i es complementa amb l’òpera Il trovatore, de Verdi, que el Teatre Principal estrenarà el 26 de maig i és «una bona oportunitat per apropar-se al món de l’òpera per a aquelles persones que encara el tenen com un món elitista, sols per a iniciats o entesos».

Pablo López ha agraït al Teatre Principal i al Consell de Mallorca «no sols confiar en nosaltres per fer aquesta producció, sinó també la col·laboració per poder oferir actuacions arreu de Mallorca». D’aquesta manera, Verding, que s’estrenà al Teatre d’Andratx, on va fer residència, també s’ha pogut veure al Teatre de Capdepera, a l’Auditori d’Alcúdia i al Teatre de Calvià.

«Verding és un espectacle on jugam amb les noves tecnologies, però no es tracta d’una opció gratuïta, sinó que posam les noves tecnologies al servei de l’escena», ha dit López. Una pantalla on es projecten imatges i un croma (una pantalla verda que permet rebre les imatges de vídeo) formen l’escenografia d’aquest muntatge líric on «una música feta fa 150 anys encaixa perfectament amb tecnologies d’avui en dia» i permeten un llenguatge més directe amb els espectadors.

Un altre dels grans actius d’aquesta obra és la interacció amb el públic, que és qui va decidint les peces de Verdi que volen que els solistes i el pianista vagin interpretant. Mentre els cantants discuteixen quina és la seva peça preferida, interpel·len el públic perquè decideixi quina peça vol. «Guanya qui més crida», aclareix Pablo López, que assegura que «això ens permet fer un espectacle nou a cada funció».

Les funcions seran la Sala Petita aquest dissabte 8, a les 12 hores i a les 18 hores, una funció que en acabar comptarà amb Principal Plus, un col·loqui amb els protagonistes moderat per Pere Estelrich; i el diumenge 9, a les 18 hores, una funció que també podrà ser seguida per streaming.

Podeu seguir tota la roda de premsa en aquest enllaç: https://youtu.be/hAazbsJCxw8