Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Visita institucional a les infraestructures afectades per les inundacions del passat 9 d'octubre al Llevant

Visita institucional a les infraestructures afectades per les inundacions del passat 9 d'octubre al Llevant

(30/10/2018)

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha organitzat, aquest dimarts, una visita institucional a les infraestructures del Llevant de Mallorca afectades per les inundacions del passat 9 d'octubre.

Autoritats i mitjans de comunicació han pogut comprovar de primera mà tant l’estat de les obres que ja s'han fet com el de les que encara es duen a terme a cinc de les vint-i-una carreteres d'aquesta zona, on es treballa per normalitzar la situació. Cal recordar que el cost total de les obres és de 23.845.364 euros (IVA inclòs).

Concretament, el recorregut ha passat per alguns dels espais més afectats, com el barranc de sa Canova (Ma-3331, km 1,8), el torrent de ses Terretes (Ma-4041, km 4,350) i el torrent de Canyamel (Ma-4041, km 5,8), on, actualment, ja les vies que els creuen ja estan plenament operatives i només estan pendents d'instal·lar-hi les tanques de seguretat definitives.

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, acompanyada del director insular d'Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre; el coordinador de Carreteres, Miguel Ángel Sagrera, i l'enginyera del Consell, Lara Ataun, han explicat als batles d'Artà i de Capdepera, al segon tinent de batle de Sant Llorenç des Cardassar, així com al comandant general de Balears, Juan Cifuentes, i al conseller d'Economia i Hisenda del Consell, Cosme Bonet, l’estat de les obres que s'han finalitzat i la previsió de reobertura de les que encara queden per reobrir: l'Ma-12 del km 0,5, accés a Artà, al km 1,3, camí d’en Carrossa (Ma-3334) i l'Ma-4023 que uneix Son Servera amb Porto Cristo (km 2,9 al 4,2), que també han format part de la visita.

La consellera Garrido ha explicat que “vam prometre que en dues o tres setmanes reobriríem la majoria de les carreteres i ho hem complert, només queden l'Ma-12 i l'Ma-4023, és a dir, la d'accés a Artà i s'Illot”. L'objectiu és reobrir aquestes dues vies al més aviat possible, si bé en el cas de l'Ma-12 "ens plantejam altres opcions per si la meteorologia no ens acaba de respectar i les obres no poden dur el ritme que voldríem per reobrir-la per Nadal". Garrido ha explicat que s'està estudiant amb la Comandància General de Balears instal·lar un pont provisional, entre altres opcions, si bé l'important "és tenir diferents plans per si tenim problemes en l'entrega d'unes bigues que han de venir de fora o per si el mal temps ens impedeix continuar", ha precisat.

Amb tot, la consellera ha detallat que al llarg d'aquesta setmana començaran la resta d'obres, menys urgents, que s'han d'efectuar a tot el Llevant. La institució insular treballa per restablir la normalitat tan aviat com sigui possible i, mentre duri aquesta situació, es demana als ciutadans que evitin circular per les zones afectades.

Podeu seguir l'estat de les carreteres al visor de carreteres del Consell de Mallorca i al compte de Twitter: @carreteres.